Лекарска грешка едва не убила Арнолд Шварценегер

Getty Images

Лекарска грешка едва не убила Арнолд Шварценегер

Getty Images
Сподели

Арнолд Шварценегер сподели, че по време на операция, която му е направена преди няколко години, лекарите са допуснали грешка и са пробили стената на сърцето му. Във видеоклип в YouTube, 76-годишният Шварценегер разказва за третата си операция на сърцето и как се е възстановил от усложненията на процедурата – само няколко месеца преди да започне снимките на „Терминатор: Тъмна съдба“.

Бившият губернатор на Калифорния си спомня как лекарите му казали, че трябва да го отворят, за да спасят живота му, заради вътрешен кръвоизлив. По време на процедурата случайно пробили стената на сърцето му.

„Наистина се изплаших. Казах си: „Е, чудесно. Това е наистина страхотна новина.“, казва Шварценегер.

Наричайки цялата ситуация

„катастрофа“, той заяви, че е успял да се възстанови,

като е запазил позитивното си мислене по време по време на целия процес.

„Основното е, че не можеш да върнеш времето назад. Това беше катастрофа и трябваше да изляза от нея. В такъв момент трябва да превключите на друга скорост“, казва той.

За да го направи, Шварценегер правил малки крачки, като започнал само със ставане от леглото и изминаване на 10 крачки. Накрая започнал да се

разхожда около сестринското отделение в болницата,

а след това преминал към по-дълги разстояния. Но въпреки шока си Арнолд решава, че единственото, което може да направи, е да се съсредоточи върху възстановяването си, защото „не можеш да върнеш времето назад“.

Звездата от екшън филмите документира пътя си към възстановяването във видеоклип в YouTube. В него се вижда как се разхожда из болницата заедно със семейството и приятелите си, дошли да го подкрепят. Част от мотивацията му да се оправи е продиктувана от желанието му да влезе отново във форма навреме, за да заснеме филма „Терминатор: „Тъмна съдба“.

„Така че исках наистина да започна с упражненията, да изляза от къщи възможно най-бързо и след това отново да започна с тренировките. три месеца по-късно започвах снимките на „Терминатор 6“, така че трябваше да съм във форма.“, споделя Шварценегер.

В интервю за The Hollywood Reporter през май Шварценегер разкри, че планът му „е да живее вечно“.

„Все още тренирам всеки ден, карам колело и правя филми – шоубизнесът е друга част от живота ми. Добавям в живота си, никога не изваждам. Обичам всичко, което правя. Нямам намерение да се пенсионирам. Все още съм от тази страна на тревата, така че съм щастлив“, каза той. „, сподели той.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images 

Актуално

Избрано за вас