Отлагат тазгодишните награди „Еми“

Отлагат тазгодишните награди „Еми“

Сподели

Fox реши да отложи 75-ите награди „Еми“ заради стачките на Гилдията на американските писатели и SAG-AFTRA. Церемонията трябваше да бъде излъчена от тях на 18-и септември.

Очаква се събитието да бъде пренасрочено за януари

Новата дата зависи от това дали трудовите проблеми между гилдиите и студията ще бъдат решени преди това. Гилдията на американските сценаристи стачкува от 2 май. Актьорите, представлявани от SAG-AFTRA, напуснаха работа този месец. И двата профсъюза искат подобряване на остатъчните плащания за стрийминга и защита срещу използването на изкуствен интелект.

Variety съобщи в четвъртък, че доставчиците, продуцентите и участниците на наградите „Еми“ вече са били информирани за забавянето.

Ръководството на Fox заяви по-рано, че мрежата няма да продължи с програмата, ако някоя от гилдиите все още стачкува в края на юли. Тазгодишната церемония се отлага, защото актьорите и сценаристите най-вероятно няма да присъстват на събитието, което ще остави мрежата с изпълнителни директори и звезди от риалити шоута като водещи.

За последен път наградите „Еми“ бяха отложени през 2001 г.

Причината за това бяха атентатите на 11-и септември в Ню Йорк и Пентагона. След като беше отложена за втори път, програмата беше представена през ноември със седем седмици закъснение.

През 1980 г. стачкуващите членове на SAG бойкотират наградите „Еми“. Тогава само един актьор – Пауърс Буут се появява, за да приеме наградата си. Той е отличен за ролята на лидера на самоубийствената секта Джим Джоунс в минисериала “Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones”.

Фото кредит откриваща снимка: Al Seib / Los Angeles Times

Актуално

Избрано за вас