Уестърнът на Скорсезе с Ди Каприо и Де Ниро влиза в кината през октомври

фотокредит: Apple+

Уестърнът на Скорсезе с Ди Каприо и Де Ниро влиза в кината през октомври

фотокредит: Apple+
Сподели

Криминалната уестърн драма на Мартин Скорсезе Killers of the Flower Moon излиза по кината през октомври. Новината бе официално потвърдена от Apple Original Films.

Филмът с участието на Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Лили Гладстон

ще бъде показан в лимитиран брой кина на 6 октомври 2023 г.

Масовото разпространение започва на 20 октомври. Веднага след това ще да бъде предоставен за стрийминг в световен мащаб на Apple TV+.

Филмът „Killers of the Flower Moon“ („Убийците от Оклахома и раждането на ФБР“) е базиран  върху бестселъра на Дейвид Гран от 2017 г. Скорсезе работи заедно със сценариста Ерик Рот по адаптацията на книгата. Леонардо ди Каприо е и продуцент.

Фотокредит: Sherry Stinson / tylerdog.com

Сюжетът е базиран на поредица от убийства в Оклахома в племето Осейдж през 20-те години на миналия век, извършени след откриването на петрол в земите на племето.

На екран ще видим още Джеси Племънс, Брендън Фрейзър,

който през февруари грабна „Оскар“ за водеща мъжка роля с феноменалната си роля в „Китът“, и Джон Литгоу.

Това е седмото сътрудничество между Скорсезе и Ди Каприо, както и единадесетото партньорство между Скорсезе и Де Ниро.

Уестърнът е създаден за Paramount през 2019 г. Apple се присъединява през май 2020 г., за да го съфинансира и разпространява. Пандемията от COVID-19 обаче стопира процеса и основните снимки започнаха през април 2021 г. в Оклахома, припомня БГНЕС.

Apple Inc. планира да харчи 1 милиард долара годишно за продуциране на филми,

които ще бъдат пускани в кината. Планът е компанията да повиши репутацията си в Холивуд и да привлече абонати към услугата си за стрийминг. Смята се, че Apple TV+ има между 20 милиона и 40 милиона абонати, по-малко от конкуренти като Netflix и Disney+.

Актуално

Избрано за вас