Брадли Купър се подготвя 6 години за 6-минутна сцена

Фото кредит: The Independent

Последният филм на Брадли Купър е „Maestro“. В него актьорът се превъплъщава в световноизвестния композитор и диригент Ленард Бърнстайн.

Купър, който също така е режисьор, продуцент и съавтор на филма, заяви по време на специална прожекция в Ню Йорк, че е прекарал шест години в усвояване на това как да изиграе шестминутна сцена. Тя пресъздава емблематичното изпълнение на Симфония №2 „Възкресение“ на Малер, когато Бърнстейн дирижира Лондонския симфоничен оркестър в катедралата в Ели през 1976 г.

„За тази сцена се притеснявах толкова много, защото я направихме на живо“,

каза Купър. Записваха ме на живо, трябваше да ги дирижирам. И прекарах шест години, за да се науча да дирижирам шест минути и 21 секунди музика.“

Освен истинския Лондонски симфоничен оркестър, в сцената участват 100-членен хор и двама солисти. Част от сцените, в които Купър дирижира, могат да бъдат видени във втория официален трейлър на продукцията, който излезе на 25 октомври.


Актьорът също така благодари на своите „прекрасни учители“, че са му помогнали да пресъздаде дирижирането на Бърнстейн. Той споделя, че е гледал необработен запис на дирижирането на композитора по време на събитието. Това му помогнало  да го възпроизведе възможно най-автентично.

Купър допълва: „Мисля, че знаех,

бях ужасен, абсолютно ужасен,

че ако не съм си свършил работата, няма да мога да се насладя на тези сцени.“

„Maestro“ дебютира на филмовия фестивал във Венеция, показван е на Нюйоркския филмов фестивал и ще има премиера в кината на 22 ноември, последвана от стрийминг в Netflix на 20 декември. Във филма Брадли Купър си партнира с Кери Мълиган и Мат Боумър.

Фото кредит корица: The Independent

Подкрепете ни

Благодарим на всеки един от вас, който е част от културната екосистема в Централна и Източна Европа и дава своя принос за нашето развитие. За да запазим съдържанието си безплатно за всички, имаме нужда от вашата подкрепа. Основната ни мисия е да развием и да допринесем за културния живот в България и за това да има своята сцена за изява.

Актуално