„Питър Пан“ оживява на сцената на кукления театър във Варна

Фото кредит: БНР

„Питър Пан“ оживява на сцената на кукления театър във Варна

Фото кредит: БНР
Сподели

„Питър Пан“ е спектакъл, който ни пренася в страната на мечтите, представяйки запленяващата история на момче, което може да лети! Той живее в Невърленд – страната на изгубените момчета, на феята Зън-Зън, на опасните пирати и Капитан Хук. Това е мястото, където можеш да отидеш само ако Питър Пан те научи да летиш!

Постановката е най-новата на сцената на Варненския държавен куклен театър, който

разкрива един различен фантастичен свят.

Великолепните сценография и костюми са на Свила Величкова, а умело вплетеният мюзикъл в театралната среда е дело на режисьора Бисерка Колевска. За артистичната хореография отговаря Матиас Андре Глюк. Мюзикълът „Питър Пан“ е създаден по пиесата на Джеймс Матю Бари.

„Идеята да поставим още един мюзикъл дойде след огромния успех на първата ни подобна продукция „Алиса в огледалния свят“, каза директорът на Театъра Вера Стойкова. Тя допълва, че „доверието в световен мащаб към нас расте и получаваме лицензи от най-хубавите световни заглавия“.

А актьорите в спектакъла ще ви оставят без дъх, докато ги следвате в това невероятно пътешествие! В „Питър Пан“ има два актьорски състава. Боян Стоянов играе главната роля. Участват общо 15 артисти, сменят се около сто колоритни и богати костюма,

а сред действащите лица е и четириметров крокодил.

„В Невърленд никой не остарява, всички са поръсени със златния прашец на феите и си остават каквито са. Само и ние трябва да преценим как искаме да живеем и дали искаме да сме пораснали“, каза още Вера Стойкова.

Тя определи като чисто чудо, че в тази трудна от финансова гледна точка година са успели да направят такава богата постановка. По думите ѝ това е станало възможно, благодарение на подкрепата на Фонд „Култура“ на община Варна.

Режисьорът на премиерното представление е Бисерка Колевска. Тя сподели пред БТА, че това е много различен „Питър Пан“, защото артистите интерпретират интересно текста и така смисълът му се възприема дори визуално.

За пеенето на живо на сцената артистите се подготвят с помощта на музикалния педагог Иван Кръстев.

Премиерни спектакли ще има на 23, 24, 29 и 30 ноември от 19 ч. Билети могат да бъдат закупени от касите на театъра и онлайн.

Фото кредит: БНР

Актуално

Избрано за вас