Премиера на „Коварство и любов“ в Народния театър

Фото кредит: Народен театър „Иван Вазов“

Премиера на „Коварство и любов“ в Народния театър

Фото кредит: Народен театър „Иван Вазов“
Сподели

На 11 и 12 ноември  ще бъде третата премиера за настоящия театрален сезон в Народния театър „Иван Вазов“ – „Коварство и любов“ oт Фридрих Шилер. Спектакълът е на доайена на българската режисура Асен Шопов, който тази година навърши 90 г.

Асен Шопов ще ни представи своята режисьорска версия на пиесата, заемаща централно място в творческия му път.

На сцената на Народния театър пиесата „Коварство и любов“ ще се появи за седми път. Първо е поставена през 1905 г. После през 1914 г., 1918 г., 1922 г., 1924 г. и 1940 г.

„Коварство и любов“ е пиеса за

любов и смърт, за чест и дълг, за истина и лъжа,

за дворцови интриги и подмолни коварства, за съдбата на обикновения човек, неволно замесен в тях, за силата на държавата и силата на любовта. А също и за музиката и изкуството, за изпитанията по пътя към верността и за въпросите, занимаващи съвременния човек.

Фото кредит: Народен театър „Иван Вазов“

В спектакъла участват Христо Шопов, Валентин Ганев, който е и асистент-режисьор, Аня Пенчева, Павел Иванов, Евгени Будинов. Както и Александра Василева, Владислава Николова, Веселин Мезеклиев, Любомир Петкашев и Жаклин Даскалова. Драматург на постановката е д-р Светлана Панчева, сценограф е Асен Шопов, звукът е дело на Слав Бистрев, а автор на костюмите е Цвета Маринова.

Постановката ще се игра на Голяма сцена от 19:00 ч. След двете премиерни дати, до края на годината публиката може да гледа „Коварство и любов“ на 21 ноември, на 1 и 17 декември. Билети могат да бъдат закупени от касите на театъра или онлайн.

Актуално

Избрано за вас