Фестивалът „Гластънбъри“ 2023 посреща Елтън Джон

Фестивалът „Гластънбъри“ 2023 посреща Елтън Джон

Сподели

През 2023 г. легендарният фестивал „Гластънбъри“ ще посрещне Arctic Monkeys на сцената си, съобщават организаторите. Рок бандите се присъединяват към предварително обявения хедлайнер

сър Елтън Джон, който ще свири последното шоу във Великобритания от прощалното си турне.

Сред останалите изпълнители, които публиката вече е готова да аплодира са Lana Del Rey, Lil Nas X, Manic Street Preachers, Wizkid и Blondie. Cat Stevens, ще влезе  „слота на легендите“, който преди това ще посрещне Кайли Миноуг и Доли Партън. Именно този неделен следобеден сет традиционно привлича най-много фенове на фестивала. Само за пример,

миналата година Даяна Рос събра около 80 000 души.

Пак там Blondie взима микрофона веднага след Stevens и какво по-добро – ще се направи ефекта на „двойна легенда“.

Несъмнено обаче най-голямото събитие на „Гластънбъри“ през 2023 г. ще е появата на Елтън Джон. „За нас е огромна, огромна победа, че можем да го доведем на фестивала за края на турнето му“, каза организаторът на форума Емили Ийвис пред BBC. „Той е в пълна готовност за шоуто си. Сподели по телефона много идеи и е наистина запален от предстоящата си среща с публиката“, допълва още Ийвис.

Английската музикална легенда никога не е сред обичайните изпълнители на фестивали,

но екипът на „Гластънбъри“ явно е предприел мерки, за да го убеди да се включи в тазгодишното издание.

Искахме Елтън Джон от години. Това е нещо, за което сме говорили многократно и си казах, какъв е най-добрият начин да се свържа с него? Накрая му написах писмо с думите: „Ако участието ти при нас никога не се случи, ще бъде огромен провал за всички ни. Знаем, че си направил вече всичко останало по света, но моля те, можеш ли да дойдеш на нашия „Гластънбъри“? И той току-що се обади и каза „да“, разкриват още от поканата към сър Елтън Джон организаторите.

„Това ще бъде последното шоу в Обединеното кралство от последното турне на Елтън, така че ние като организатори на „Гластънбъри“ ще отбележим този знаменателен момент заедно на сцената на фестивала“, разкрива още Емили Ийвис.

Актуално

Избрано за вас