В Пловдив започва Международният китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv

В Пловдив започва Международният китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv

Сподели

В Пловдив започва Международният китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv. От днес в рамките на четири дни ще се проведат концерти на пет локации. Участие ще вземат артисти от шест държави, съобщиха от отдел „Култура“ на Община Пловдив. Зрителите ще могат да чуят Марчин Дилла (Полша), Нино Д’Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио/Jazzta Prasta (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Република Северна Македония).

Концертите ще бъдат в Студио 1 на БНР, Пловдив, лятно кино „Орфей“, Bee Bop Café, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив и Епископската базилика на Филипопол.

GuitArt Festival Plovdiv е традиционно събитие от Културния календар на Пловдив, осъществява се с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Организатор е сдружение „Фюжън Уей“.  Любовта към един от най-популярните музикални инструменти е причината всяко издание на фестивала да се превръща в празник на китарата. Той разкрива нейното място в развитието на поп и рок музиката, нейното класическо музикално наследство и радостта, която носи на хората, които свирят и я слушат, посочват организаторите.

В рамките на фестивала се провежда и Международен конкурс по класическа китара „GuitArt 2023“, а награждаването е в последния ден. Тази година това ще се случи в Епископската базилика на Филипопол, пише БТА.

Фото кредит откриваща снимка: GuitArt Festival Plovdiv

Актуално

Избрано за вас