Защитници на животните прекъснаха модното ревю на Виктория Бекъм

Снимка: Reuters

Защитници на животните прекъснаха модното ревю на Виктория Бекъм

Снимка: Reuters
Сподели

Ревюто на Виктория Бекъм на Седмицата на модата в Париж беше прекъснато от активисти за правата на животните, които се присъединиха към моделите ѝ на подиума. Това предаде BBC.

Групата „Хора за етично отношение към животните“ (People for the Ethical Treatment of Animals – PETA) заяви, че това е протест срещу използването на животински кожи в модната индустрия като цяло.

Демонстрантите носеха тениски с надпис

„Животните не са плат“

и размахваха плакати с надпис „Да живее веганската кожа“.

На финала на шоуто Виктория се появи с патерици, тъй като има травма на крака.

Снимка: Reuters

На левия си крак тя носеше черен защитен ботуш, който подхождаше на изцяло черното ѝ облекло. И въпреки липсата на подвижност, тя направи разходка покрай модните фенове и критици на първия ред. Сред тях беше и бившият бразилски футболист Роналдо, някогашен съотборник на съпруга на Виктория, Дейвид.

Самият Дейвид Бекъм, и децата им Ромео, Бруклин и Харпър, също бяха на първия ред.

Въпреки че модната марка на Бекъм не използва кожа или екзотични кожи, PETA посочва, че в някои модели се използва кожа.

Европейският президент на PETA Мими Бехечи заяви: „Нито една дреха или аксесоар не си заслужава насилственото убиване и одиране на чувствително и интелигентно животно.“

Снимка: Reuters

„Призоваваме Виктория Бекъм вместо това да се обърне към етичните и екологични иновации, които са на разположение днес, като например висококачествена кожа, произведена от ябълки, грозде, ананас, гъби и др.“

Участниците в кампанията на благотворителната организация за защита на правата на животните PETA са

известни с демонстративните си протести

и редовно организират акции по време на световни модни събития. Включително такива в Ню Йорк, Лондон и Милано през настоящия моден сезон.

На ревюто в Париж беше представена колекция от прозрачни рокли и палта за сезона есен/зима 2024 на певицата от Spice Girls.

Седмицата на модата в Париж продължава до 5 март.

Актуално

Избрано за вас