Българин създаде ново социално приложение – „Мрежата“

Снимка: mrezhata.app

Българин създаде ново социално приложение – „Мрежата“

Снимка: mrezhata.app
Сподели

В свят, доминиран от технологични гиганти, българска компания опитва да превземе дигиталната сфера с бързи темпове. Според 28-годишния предприемач и създател на „Мрежата“ Огнян Апостолов първото българско социално приложение отбеляза ръст, след като

над 14 000 потребители се регистрират

още в първите няколко седмици.

„На мен и на много хора, с които сме израснали в това поколение на социални мрежи, вече не ни харесва посоката, в която се движат: като информация, която се представя, като свобода на изказа и най-вече като това, което се прави с нашите лични данни“, разказва Апостолов.

Така се ражда и първата социална мрежа от българи за българи, в която съществуват всички познати формати на съдържание от текстови публикации – до дълги видеа както е в YouTube.

„Идеята е да запазим данните на българите в българска компания. Никога не сме целили да правим нещо, което е конкуренция на текущите социални мрежи. По-скоро да дадем алтернатива на хората, които търсят такава“, пояснява още той.

Основното и различното в „Мрежата“ е, че

един потребител може да монетизира всички видове публикации.

Второто е, че освен социална мрежа, това е и мега приложение. Това означава, че всеки един профил има напълно функционални модули за e-commerce (продажба на продукти), получавания на плащания с карти, записвания на часове онлайн, курсове и програми, абонаменти и ексклузивно съдържание, както е в Patreon.

“Следващата стъпка която искаме да предприемем са т.нар. мини приложения. Тук идва и следващата причина, поради която създадохме платформата. Преди „Мрежата“ ние създадохме друга апликация, чрез която потребителите могат да създават уебсайтове и мобилни приложения за iOS и Android без да имат  програмистки умения и да знаят как се пише код“, пояснява Апостолов пред БТВ.

Идеята на младия предприемач е в един момент двете платформи да се свържат и така всеки предприемач, който си е създал сам приложение да може да го качи в „Мрежата“, подобно на начина, по който работи App Store.

Актуално

Избрано за вас