Остин Бътлър между „Топ Гън“ и Куентин Тарантино

Снимка: Getty Images

Остин Бътлър между „Топ Гън“ и Куентин Тарантино

Снимка: Getty Images
Сподели

Как да изберете между Том Круз и Куентин Тарантино? Това е дилема, пред която Остин Бътлър е изправен преди номинираното му за „Оскар“ изпълнение в „Елвис“ да го превърне в световна звезда.

По време на интервю за подкаста Happy Sad Confused, докато рекламира новия си сериалMasters of the Air, Бътлър потвърди информацията, че се е явил на кастинга за ролята на лейтенант Брадли „Рустър“ Брадшоу в блокбъстъра „Топ Гън: Маверик“.

„В крайна сметка трябваше да избера между това да отида на пробните снимки за „Топ Гън: Маверик“

или да кажа „да“ на Куентин Тарантино“,

спомня си Бътлър.

Тарантино предлага на изгряващата звезда роля в „Имало едно време… в Холивуд“. Тъй като Бътлър „от много време“ иска да работи с режисьора на „Криминале“, той не допуска потенциалният блокбастър с Том Круз да му попречи.

„Вече се бях срещнал с Тарантино, така че се съгласих“, казва Бътлър. Това решение го довежда до ролята му в Имало едно време… в Холивуд“.

По-късно Дениз Чамиан, кастинг директор на филмите „Елвис“ и „Топ Гън“, споделя пред Variety, че екипът на филма в крайна сметка е сметнал, че той е твърде млад за ролята на Рустър. В крайна сметка тя е изиграна от Майлс Телър. Но срещата с Чамиан по време на кастинга за „Маверик“ е

поставила Бътлър в полезрението ѝ за „Елвис“,

така че в крайна сметка всичко се развива благоприятно.

И двата филма – „Топ Гън: Маверик“ и „Имало едно време… в Холивуд“, ще продължат да бъдат касови успехи и претенденти за награди. Лентата с Том Круз печели 1,49 милиарда долара. Така се превръща в 11-ия най-печеливш филм на всички времена в световния боксофис.

Актуално

Избрано за вас