Робърт Дауни Джуниър се радва, че не печели „Оскар“ на 28

Снимка: Walt Disney Studios

Робърт Дауни Джуниър се радва, че не печели „Оскар“ на 28

Снимка: Walt Disney Studios
Сподели

Сезонът на наградите е натоварен за Робърт Дауни Джуниър, който получи третата си номинация за „Оскар“ за ролята си на Люис Щраус във филма на Кристофър Нолан „Опенхаймер“. Но сега той се намира на много по-различно място от това, на което беше, когато получи първата си номинация „Оскар“ през 1993 г. Тя е за

най-добра главна мъжка роля за образа на Чарли Чаплин в „Чаплин“.

Наскоро актьорът се появи в предаването The View и сподели защо смята, че би било най-лошото нещо за кариерата му, ако беше спечелил „Оскар“ тогава на 28-годишна възраст.

„Бях млад и луд“,

казва Дауни Джуниър. „Това щеше да ме накара да си мисля, че съм на прав път.“

В крайна сметка актьорът отстъпва на Ал Пачино, който печели наградата за най-добър актьор за ролята си във филма „Усещане за жена“.

Като Чарли Чаплин; Снимка: Pinterest

След първата си номинация за „Оскар“ Робърт Дауни Джуниър неведнъж има проблеми със закона, като в края на 90-те и началото на 2000 г. е арестуван и вкарван в затвора няколко пъти по обвинения, свързани с наркотици.

Години по-късно

Marvel рискува с Дауни Джуниър

и го вкарва в ролята на Тони Старк във филма „Железният човек“ от 2004 г., и това му се отплаща. Актьорът продължи да се превъплъщава в тази определяща кариерата му роля в няколко филма, които доведоха до „Отмъстителите“ през 2019 г.

През 2009 г. Дауни Джуниър

получава втората си номинация за „Оскар“

за най-добър актьор в поддържаща роля за ролята си във филма Tropic Thunder. Покойният Хийт Леджър в крайна сметка обаче спечели наградата същата година за ролята на Жокера в „Тъмният рицар“.

Сега последната роля на актьора е сред 13-те номинации за „Оскар“ на „Опенхаймер“. Това прави продукцията най-номинирания филм на церемонията по връчването на наградите тази година.

Актуално

Избрано за вас