Предисторията на „Игрите на глада“ е най-гледаният филм у нас

Фото кредит: MURRAY CLOSE/LIONSGATE

Предисторията на „Игрите на глада“ е най-гледаният филм у нас

Фото кредит: MURRAY CLOSE/LIONSGATE
Сподели

Предисторията, създадена по едноименния роман на Сюзан Колинс – „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“, е най-гледаният филм у нас. Това сочат обобщените данни от киносалоните след миналия петък.

Той е

 заинтругувал 21 565 зрители

и реализира 312 114 лева от билетите им.

На втора позиция е българският филм „Диада“ на режисьор Яна Титова. Разказът за живота на тийнейджърката Дида, която се опитва да замине при майка си в САЩ, вече има 30 346 зрители и постъпления от 360 787 лева за десетте дни в кината.

Трето място в топ 10 заема руската анимация „Котки в музея“, чиято премиера също беше преди десет дни. Сблъсъкът между котката Винсън и мишката Морис с охраняващите картините на Ермитажа котки е гледан от 13 915 зрители и има 155 579 лева приходи.

На четвърто място е

„Капитан Марвел 2“,

създаден по комиксите на Рой Томас и Юджийн Колан. Продължението на първия филм от 2019 година и на телевизионния сериал вече втора седмица е по екраните. През това време са го гледали 16 011 зрители и са отчетени 242 904 лева от билети.

Музикалната анимация „Тролчета: Бандата се събира“ е на пето място сред най-гледаните филми у нас. Третият филм разказва за музикалното семейство Пипи и Клон, което този път трябва да спаси отвлечения Флойд от поп групата „БратЗоун“. Той е по екраните вече пета седмица. Приковал е интересът на 42 535 зрители и реализира 511 924 лева приходи.

Втората премиера от миналия петък – „Момичето от мочурището“, е на шесто място. Борбата между Хелена и мъжът,

отвлякъл майка ѝ като тийнейджър,

е проследена от 1709 зрители, а продадените билети са за 23 524 лева.

Седма позиция заема „Убийците на цветната луна“ на Мартин Скорсезе. Привлякъл е  31 512 зрители и натрупаните приходи от билетите им са 417 266 лева, пише БТА.

Фото кредит: MELINDA SUE GORDON/APPLE

На осмо място е хорърът „Нощна смяна във „Фреди“. 64 337 зрители вече са разбрали

какво се случва с нощния пазач Майк

по време на петте нощи в пицарията,.

Девета позиция сред най-гледаните филми у нас е за третата премиера от миналия уикенд – „НЛО в главата“. Южноафриканската анимация за тийнейджъра Норман, който се превръща в Избрания и трябва да спаси Земята от Золхард, е гледана от 1846 зрители. През първите три дни има 21 735 лева приходи.

На десето място е „Пес Патрул: Супер филмът“. Превръщането на Пес Патрул в Суперлапи и битката с Виктория Ванс, която иска да се превърне в супер злодей, е по екраните вече втори месец. За този период отчита 86 501 зрители и 948 503 лева приходи.

Фото кредит: MURRAY CLOSE/LIONSGATE

Актуално

Избрано за вас