„Евровизия“ осъжда заплахите срещу участници в песенния конкурс

Снимка: eurovisionworld.com

„Евровизия“ осъжда заплахите срещу участници в песенния конкурс

Снимка: eurovisionworld.com
Сподели

Организаторите на  „Евровизия“ осъдиха като „неприемливи“ целенасочените кампании в социалните мрежи срещу участници в песенния конкурс.  Причината са отправените смъртни заплахи към   към израелската певица Еден Голан в профила и в Инстаграм. 

„Противопоставяме се на всяка форма на онлайн злоупотреба, език на омразата или тормоз, насочени към нашите артисти или към всеки, свързан с конкурса“, се казва  в изявлението на Европейския съюз за радио и телевизия.“

„Нападките към изпълнителите на „Евровизия“ са неприемливи и напълно несправедливи“

 „Тези артисти идват на конкурса, за да споделят  своята култура и универсалното послание 

единство чрез езика на музиката.“

Преди близо месец от съюза принудиха Израел да промени оригиналния текст на песента си October Rain. Те считат, че тя съдържа политически послания, което е в разрез с правилата на конкурса. Вследствие на това участниците издадоха песента Hurricane .  В нея се използва същата музика, но текстът и името и се различават.

Израелската обществена телевизия е член на Европейския съюз за радио и телевизия и следователно може да участва в конкурса „Евровизия“, се посочва още в изявлението.

Финалът на „Евровизия“ ще се проведе на 11 май в южния шведски град Малмьо. От изданието Jerusalem Post съобщават още, че на фона на военния конфликт Израел-Хамас, стандартната охрана за певческия конкурс ще бъде увеличена.

Актуално

Избрано за вас