Русенската опера кани на пътешествие из музикалните стилове

Снимка: Държавна опера- Русе

Русенската опера кани на пътешествие из музикалните стилове

Снимка: Държавна опера- Русе
Сподели

На 6 февруари от 19 часа в Зала Филхармония Държавна опера – Русе ще представи пред публика камерния концерт “БАРОК – КЛАСИКА – РОМАНТИЗЪМ”. Програмата, представена от солисти на оркестъра на Русенката опера, обединени в инструментален ансамбъл, ще преведе публиката през редица музикални стилове.

На пулта ще застане младият диригент от Украйна Филип Баженов, който е част от виоловата група на русенския оркестър.  Специално подбраните от младия диригент произведения носят отпечатъка на

съпричастност и състрадание, връзка с божественото,

печална религиозна чувственост. Премиерно за репертоара ще бъде представянето на изключително красивата и емоционално завладяваща творба на композитора Антон Аренски – Вариации върху тема от П. И. Чайковски. Тази чувствена поема върху библейска история, много ясно предава  печалното настроение на тъмните моменти от живота на Исус Христос.

Инструменталистите на Русенската опера отново се изправят пред предизвикателството да покажат най-доброто от своето изпълнителско майсторство в концертна програма с виртуозни произведения.

Солисти ще бъдат виолончелистките Петрана Стоянова и Марина Хохлова. Концертмайстор на представлението на Русенската опера ще е  Христина Маринова. 

Вивалди е бил и благотворителен деец, и педагог, и преподавал във венецианско сиропиталище за изоставени деца… А тъй като идеята за камерния ни концерт е свързана с темата за духовността, просветата и религията, безспорният избор на диригента Филип Баженов беше да добавим тази работа към програмата!“, подчерта Марина Хохлова.

Билети за събитието можете да закупите ТУК.

Актуално

Избрано за вас