Робърт Дауни Джуниър ще дебютира на Бродуей тази година

Снимка: Variety

Робърт Дауни Джуниър ще дебютира на Бродуей тази година

Снимка: Variety
Сподели

Робърт Дауни Джуниър ще дебютира на Бродуей в новата пиеса на носителя на „Пулицър“ Аяд Ахтар, пише The Guardian.

Носителят на „Оскар“ ще изиграе главната роля в „Макнийл“ – историята на писател, който се бори с „отчужден син, нов роман, стари проблеми и нездраво увлечение по изкуствения интелект“. Пиесата е определяна като

„изненадваща и зловещо интелигентна“.

„Макнийл“ ще се играе в театър „Линкълн център“ в Ню Йорк. Там Стив Карел в момента играе в постановката „Чичо Ваня“. Пиесата ще бъде режисирана от носителя на „Тони“ Бартлет Шер, известен с постановките на „Южен Пасифик“ през 2008 г. и „Да убиеш присмехулник“ през 2018 г.

Участието е с ограничен период от септември до ноември.

Снимка: Getty Images

Дауни Джуниър спечели първия си „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля за ролята си във филма на Кристофър Нолан „Опенхаймер. В момента той участва и в екранизацията на малкия екран на книгата на Виет Тан Нгуен „Съпричастният“ на Парк Чан-Ук.

За последен път актьорът е бил на сцената през 1983 г.

в извънбродуейската продукция „Американска страст“ заедно с Джейн Краковски. „Минаха 40 години, откакто за последен път бях на „дъските“, но се надявам, че бързо ще сваля праха“, каза той в изявление.

Дауни Джуниър, известен с ролята си на Тони Старк във вселената на Marvel, ще играе и малка роля в комедията на Джейми Фокс „All Star Weekend“.

Снимка: Variety

Сред предишните сценични творби на Ахтар са “Disgraced“ от 2012 г.,

която му носи наградата „Пулицър“ за драма,

и “Junk“ от 2016 г., номинирана за „Тони“ за най-добра пиеса. В момента той работи и по бродуейската адаптация на мюзикъла “La La Land“, спечелил „Оскар“.

Актуално

Избрано за вас