Обвиниха Вин Дизел в сексуален тормоз

Снимка: Getty Images

Обвиниха Вин Дизел в сексуален тормоз

Снимка: Getty Images
Сподели

Бившата лична асистентка на американския актьор Вин Дизел съди звездата от „Бързи и яростни“, обвинявайки го в
сексуален тормоз по време на снимките на петата част на франчайза през 2010 г.

Представители на актьора, чието истинско име е Марк Синклер, не отговориха на молбата за коментар. В иска Аста Йонасон твърди, че актьорът я е притиснал към стената, докато е се е самозадоволявал сексуално. Освен това, тя подава иск за неправомерно уволнение – часове след предполагаемото нападение.

Искът гласи, че 56-годишният Синклер я е надвил физически в хотелския си апартамент и е „пренебрегнал ясните изявления на г-жа Йонасон, че не е съгласна“, докато я е опипвал, пише БГНЕС.

Вин Дизел я е използвал, за да изпълни сексуалните си желания. Г-жа Йонасон се

чувстваше безпомощна,

самочувствието ѝ беше сринато и тя постави под въпрос собствените си умения и дали една успешна кариера ще изисква от нея да търгува с тялото си, за да напредне“, гласи още той.

Бившата асистентка твърди също, че друг ръководител от компанията ѝ е направил неприлично предложение в същия хотел няколко дни преди инцидента. В допълнение към сексуалния тормоз искът ѝ включва претенции за

дискриминация по полов признак,

незаконно отмъщение, емоционален стрес и неправомерно прекратяване на трудовия договор.

Адвокатът на Йонасон Клер- Лиз Кутлай направи изявление пред Би Би Си. То гласи, че нейната клиентка „се стреми да потърси отговорност от Вин Дизел и тези, които са прикрили сексуалното му посегателство“.

Актуално

Избрано за вас