Отиде си носителката на „Икар“ доц. Биляна Томова

Снимка: УНСС

Отиде си носителката на „Икар“ доц. Биляна Томова

Снимка: УНСС
Сподели
Отиде си доц. д-р Биляна Томова. 
„Напусна ни един прекрасен професионалист, учен, човек и приятел – доц. д-р Биляна Томова. Чудесен преподавател с изключителен опит и компетенции, доц. д-р Томова успя да
изгради школа по икономика на културата
и икономика на сценичните изкуства в НАТФИЗ и УНСС. Като гост-преподавател в програма „Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии“ още от самото и създаване  тя
разпали и обучи по един неповторим начин поколения студенти
за ролята на културната политика и държавното финансиране на изкуства“, пишат от НАТФИЗ.
Заедно с академичната си кариера доц. д-р Томова участва в консултативни и експертни работни групи в областта на медиите, филмовата индустрия, сценичните изкуства, статистика на културата.
Доц. д-р Биляна Томова изпълнява дейността на експерт към Съвета на Европа, списващ Компендиума по Културна политика за България. Съосновател е и председател на УС на Обсерватория по икономика на културата, както и член на първия Национален Съвет за кино (2005- 2007), на УС на Национален фонд Култура (2007-2011), участва в консултативни и експертни работни групи в областта на медиите, филмовата индустрия, сценичните изкуства, статистика на културата.
Тази година бе удостоена с награда “Икар“ за цялостния ѝ принос в преподавателската и научна дейности в сферите, в които бе тесен специалист.

Актуално

Избрано за вас