Реквизити и костюми от „Короната“ ще бъдат показани в изложба и продадени на търг

Снимка: Netflix

Реквизити и костюми от „Короната“ ще бъдат показани в изложба и продадени на търг

Снимка: Netflix
Сподели

Феновете на кралската фамилия ще имат възможност да разгледат стотици реквизити и костюми от сериала „Короната“. Те ще бъдат изложени публично следващия месец преди да бъдат продадени на търг.

Изложбата ще включва множество предмети, познати на зрителите на сериала на Netflix

от реплика на грандиозните порти от ковано желязо на Бъкингамския дворец и годежният пръстен на Даяна,

до две порцеланови коргита.

450-те експоната ще бъдат изложени в Bonhams на New Bond Street в центъра на Лондон от 11 януари до 5 февруари.
Безплатната изложба се провежда само няколко седмици след излизането на шестата и последна серия на „Короната“. Тя завърши със сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс през 2005 г.

Търгът на живо ще се проведе на 7 февруари и ще продължи онлайн с около 300 лота от 11 януари до 8 февруари.

Постъпленията ще отидат за създаването на стипендиантската програма

на Left Bank Pictures в Националното училище за кино и телевизия.

От Bonhams заявиха, че изложбата ще предложи уникална възможност посетителите да се докоснат до задкулисието на „Короната“ и да се възхитят на „изключителното майсторство и креативност“ на дългогодишната продукция.

Чарли Томас, говорител на аукционната къща, заяви: „Емблематичните костюми, реквизит и декори от „Короната“ са задълбочено проучени и изработени с наистина впечатляващо внимание към детайла от майстори занаятчии.“ И добавя: „Това е не само невероятна възможност да притежавате части от забележителния сериал, но и най-близкото до това да притежавате истинското нещо – било то фасадата на Даунинг стрийт 10 или годежния пръстен на принцеса Даяна.“

Снимка: Bonhams

Сериалът „Короната“ дебютира през 2016 г. с изключително положителни отзиви от експерти и зрители. Първата част на шестия и последен сезон на поредицата беше пусната на 16 ноември, а втората част – на 14 декември.

Сериалът печели наградата на Британската академия за телевизионно изкуство за най-добър дизайн на костюми и наградата на Гилдията на дизайнерите на костюми през 2017 г. Номиниран е и за наградите на Гилдията на артдиректорите за високи постижения в дизайна на продукцията.

Възстановката на фасадата и входната врата на „Даунинг стрийт“ 10 е с цена между 20 000 и 30 000 паунда. А единствената в света репродукция на златната карета се очаква да достигне до 50 000 паунда.

Актуално

Избрано за вас