Агентът на Шарън Стоун нахлува в офис за сценария на „Първичен инстинкт“, ролята почти я съсипва

Снимка: ROBIN L MARSHALL/WIREIMAGE

Агентът на Шарън Стоун нахлува в офис за сценария на „Първичен инстинкт“, ролята почти я съсипва

Снимка: ROBIN L MARSHALL/WIREIMAGE
Сподели

Мнозина определят Шарън Стоун като фаталната жена, свързвайки я с култовия ѝ образ на Катрин във филма „Първичен инстинкт“. Макар продукцията да оставя малко на въображението на зрителите, голяма част от широката публика дори и не подозира, че актрисата в главната роля всъщност е затворена в себе си и срамежлива млада жена, която просто мечтае да „пробие“ в киното.

Каква обаче е цената? – Една репутация.

Заради своята голота във филма, Стоун бива заклеймявана дълги години и от колегите си в индустрията, и от цялото общество. Как е получила ролята в „Първичен инстинкт“ и как се справя със своята (лоша) слава разказваме в деня, в който актрисата празнува своя рожден ден.

Снимка: SIPA
Учила е при преподавателя по актьорство на Брад Пит и Робърт Дауни

Артистът и преподавател  по актьорско майсторство Рой Лондон е преподавал на Брад Пит, Робърт Дауни-младши, Форест Уитакър, Джина Дейвис, Гари Шандлинг и още редица звезди.

„Този невероятен човек беше толкова специален- скъп учител в истинския смисъл на думата. Той почина преди повече от 25 години и все още ме учудва как продължавам да се уча от него”, споделя тя за него в книгата си “The Beauty of Living Twice”.

Смятали, че няма да успее, защото не е сексапилна

Един от първите мениджъри на актрисата ѝ казвал, че никой няма да я наеме, защото не е достатъчно сексапилна. „Все още бях толкова срамежлива и затворена в себе си”, признава за характера си по онова време Стоун.  Рой обаче успял да я убеди да разгърне своята сексуалност.

Снимка: ALAMY
Мениджърът ѝ нахлува в офис, за да вземе сценария на „Първичен инстинкт”

Тогавашният ѝ мениджър нахлува в офиса на кастинг директора с кредитната си карта и краде сценария, тъй като никой не им го предоставят.

„Веднага разбрах, че искам да изиграя тази роля”, пише тя в автобиографията си.

Отнема 8 месеца да я поканят на кастинг за филма

Мениджърът на Стоун се обажда на режисьора на „Първичен инстинкт” Пол Верховен всеки ден в продължение на седем или осем месеца, за да уреди прослушване. Майкъл Дъглас отказва да направи проби с нея.

Получава ролята, след като 12 други актриси отказват

Ролята била предложена на 12 други актриси, които обаче я отказват. Едва тогава Дъглас се съгласява на проби.

Снимка: IMDb
Екипът зад „Първичен инстинкт” не е одобрявал тя да участва

След като получава главната роля в „Първичен инстинкт” продуцентите на филма я канят на среща.

„Ти не беше първият ни избор, Карън. Не, дори не беше вторият или третият. Ти беше тринадесетият избор за този филм”, казва ѝ един от присъстващите, бъркайки името ѝ многократно.

„Първичен инстинкт” се отразява негативно на психическото ѝ здраве

Беше ужасяващо. Три пъти ходих в съня си по време на продукцията. Два пъти се будих напълно облечена в колата си в гаража. Сънувах отвратителни кошмари”, пише Стоун в книгата си.

Актуално

Избрано за вас