“До последен дух” с премиера в театър „Сфумато“

“До последен дух” с премиера в театър „Сфумато“

Сподели

“До последен дух” , авторски спектакъл на Рашко Младенов с премиера в театър „Сфумато“. Рашко Младенов е от онези хора, които имат по няколко призвания. Животът му е твърде пъстър, за да може да се посвети само на една житейска роля.

Зрителите го познават като Валерий Горбачески, ученът от Института по физика от филма „Хора и богове“ на Петър Пайнавелов, а също и като учителят по музика в „Племенникът–чужденец“ на режисьора Мариана Евстатиева-Биолчева.

Познаваме го и като обществен деец, директор на „Сатиричен театър“ и дори шофьор на такси. На пръв поглед несъвместими професии, но животът на един човек с много таланти не може да бъде затворен в рамка. Не и този на Рашко Младенов.

На снимката по-горе виждаме Рашко Младенов, играещ самият себе си в най-новия си моноспектакъл „До последен дух“. Около главата на актьора витаят различни изображения, зад всяко от което се крие различна история.

Как от музикалната академия Рашко се озовава в танковото отделение в казармата? Какви препятствия споделят той и актьора Антон Горчев („Козият рог“) по време на престоя на Виенското летище, до което стигат със съветския самолет Ил-18 ? Как успява да съчетава музиката, театъра и киното ? Всичко това и още много от неговите колоритни истории, ще можем да чуем и съпреживеем на житейското пътешествие с Рашко Младенов – моноспектакълът „До последен дух“ в театър „Сфумато“ на 23.10.2021г.

Актуално