Кейт Бланшет на път да вземе трети Оскар

Описание: THEO WENNER ЗА "M THE WORLD MAGAZINE ТЕО УЕНЪР ЗА СПИСАНИЕ "M THE WORLD

Кейт Бланшет на път да вземе трети Оскар

Описание: THEO WENNER ЗА "M THE WORLD MAGAZINE ТЕО УЕНЪР ЗА СПИСАНИЕ "M THE WORLD
Сподели

Кейт Бланшет e на път да вземе трети Оскар. 53-годишната австралийка, призната за една от най-големите актриси на своето поколение, получава една от най-забележителните роли в кариерата си. А именно във филма „Tár“ на Тод Фийлд, който скоро ще бъде по кината. Филмът може да донесе на актрисата трети „Оскар“ след наградите във Венеция и „Златен глобус“.

 „Има талантливи хора, има и други.“

Кейт Бланшет е убедена, че принадлежи към втората категория. Тя се възприема от  тези, които, тъй като нямат особен талант, да не говорим за гениалност, по неини думи, трябва да работят интензивно и трудолюбиво. Но и искрено се възхищава на хората, които намира за талантливи. Защото в нейните очи те са по-добри от нея и следователно могат да ѝ дадат ценен урок.

В най-новият си филм, тя влиза в ролята на Лидия Тар,

която е диригент на голям немски симфоничен оркестър в разцвета на кариерата си. Във филма тя изиграва диригента в разгара на подготовката за дългоочаквания концерт на Петата симфония на Густав Малер. За да изиграе главната роля в новия филм на Тод Фийлд Tár австралийската актриса, както обикновено, си представя биографични елементи, които отсъстват от сценария. Детайли, видими само за нея, които тя винаги записва на лист хартия. Сякаш за да материализира работата си. Тъй като за Кейт Бланшет актьорството е преди всичко писане.

Често, когато я интервюират,

тя отново вади лист хартия, сякаш, за да проследи кариерата си. Сякаш това я успокоява и свидетелства за упоритата ѝ работа. Заради роли във филми като „Любопитният случай с Бенджамин Бътън“ (2008) на Дейвид Финчър и „Карол“ (2015) на Тод Хейнс, често я определят като актрисата с главно „А“. Подобно на онези знакови роли, тя изгражда тази, която играе пред камерата на Тод Фийлд, като къща със скрити етажи и кътчета. Разбира се, героинята на Лидия Тар е плод на въображението на американския сценарист и режисьор, но тя – нейният изпълнител я е доразвил.

Актуално

Избрано за вас