Мадона обяви новите дати за турнето си

Мадона обяви новите дати за турнето си

Сподели

Мадона обяви пренасрочени дати за световното си турне, тъй като все още се възстановява от бактериална инфекция, която я вкара в интензивното отделение. Сега турнето „Celebration“ ще започне в Лондон на 14 октомври, три месеца след като първоначално трябваше да започне във Ванкувър, Канада. Повечето от датите в САЩ са отложени за 2024 г., а някои от тях са отменени.

Първоначално турнето беше планирано да

отбележи 40-годишнината от излизането на сингъла „Holiday“ на Мадона

Поредицата от концерти бележи завръщането на певицата в арени и стадиони след експерименталните, театрални концерти „Madame X“ през 2019 и 2020 г.

Някои от тези изпълнения също бяха отложени поради контузиите на звездата в коляното и тазобедрената става, както и заради пандемията от COVID-19.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Мадона обяви турнето „Celebration“ през януари и влезе в репетиции през април. Само няколко седмици преди премиерата обаче мениджърът ѝ съобщи новината, че тя се лекува в болница от „сериозна“ бактериална инфекция.

В послание до феновете си миналия месец звездата заяви, че е

„щастлива, че е жива“, и благодари на семейството си за подкрепата

„Любовта на семейството и приятелите е най-доброто лекарство. Един месец извън болницата и мога да размишлявам.“, сподели тя тогава.

След като звездата вече се възстановява, турнето може да започне, а европейската част ще продължи по план.

След четири разпродадени дати в „O2 Arena“ шоуто ще пътува до Франция, Италия, Дания, Португалия и Германия. Това ще се случи преди да се завърне в Лондон за още две дати през декември.

След това „Celebration“ ще прескочи Атлантическия океан за няколко концерта в Ню Йорк и Вашингтон преди коледната почивка. То ще продължи с пренасрочените дати в САЩ, Канада и Мексико.

Логистиката на пренасрочването на турнето е сложна. В някои градове се налага да се

намери ново място за провеждане на концертите

Няколко дати в Тулса, Сан Франциско, Финикс и Лас Вегас са отменени.

Отпада и концертът в Нешвил на 22 декември, който имаше за цел да събере средства за организации за защита на правата на транссексуалните.

В момента сетлистът на шоуто е в тайна. Малко по-рано Мадона помоли феновете си в социалните мрежи да дадат своя принос, като отговорят на въпроса „На коя песен бихте искали да танцувате на шоуто ми?“.

Фото кредит откриваща снимка: CASSY ATHENA/GETTY IMAGES

Актуално

Избрано за вас