Мюзикълът „Бодигард“ идва в зала 1 на НДК

Фото кредит: Труд

Мюзикълът „Бодигард“ идва в зала 1 на НДК

Фото кредит: Труд
Сподели

Броени дни остават до представянето на мюзикъла „Бодигард“ – мащабната продукция на Държавна опера Варна с режисьор Борис Панкин. Софийската публика ще може да му се наслади на 11 ноември в Зала 1 на НДК. А билетите са почти изчерпани.

Сценарият на мюзикъла „Бодигард“ се придържа към този на касовия филм от 1992 година на режисьора Мик Джаксън. Голяма наслада за зрителите в НДК ще е саундтракът на спектакъла, който включва

седемнайсет от топ хитовете на Уитни Хюстън.

Историята разказва за бивш агент на ЦРУ, който става бодигард на известна музикална звезда – героинята на Уитни Хюстън. В ролята на бодигарда във филма влиза Кевин Костнър. Филмът е дебютът на Хюстън в актьорска ѝ кариера.

Музикален директор и диригент на едноименния мюзикъл е Страцимир Павлов, хореограф – Анастасия Неделчева,  художник на костюмите – Първолета Чавдарова,  художник-сценограф – Денис Иванов и художник на осветлението – Лалю Христов. Преводът на „Бодиград“ е на Борис Панкин и Таня Доганова.

Фото кредит: Monte Music

В ролята на Рейчъл Марон ще гледаме талантливата Манал Ел Фейтури, автентична мюзикъл актриса, възпитаничка на школата на Уест Енд. Приликата ѝ с Уитни Хюстън, която играе Рейчъл във филмовата версия, е впечатляваща. В образа на бодигарда ще се превъплъти Орлин Горанов. Третата главна роля е за Нора Караиванова, която изгражда перфектно драматичния образ на сестрата на Рейчъл Марон – Ники Марон.

Спектакълът е изключително динамичен и цветен. В него са вплетени мултимедийни решения, допълнително въздействащи и подсилващи драматизма му. Те са дело на Борис Панкин и Кристиян Попов. Допълнителна пищност и красота внасят над 250-те костюма, изработени за българската версия на мюзикъла „Бодигард“.

Фото кредит: Monte Music

На 11 ноември Зала 1 на НДК ще е препълнена. Последни билети може да бъдат закупени в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.

Актуално

Избрано за вас