Режисьорски пълнометражен дебют на Кристен Стюарт

Режисьорски пълнометражен дебют на Кристен Стюарт

Сподели

Кристен Стюарт дебютира като режисьор на пълнометражен филм с адаптация. Той е по автобиографичния роман на американската писателка Лидия Юкнавич – „Хронология на водата“.

Четири години след обявяването на проекта първият филм на Кристен Стюарт „Хронология на водата“ вече е в ход, а за главната роля е обявена Имоджен Путс.

Британската актриса наскоро се снима във „Vivarium“ („Вивариум“) с Джеси Айзенбърг, както и в „Бащата“ с Антъни Хопкинс. Филмът е продуциран от Scott Free, продуцентската компания на Ридли Скот. Стюарт не за първи път застава зад камера – зад гърба си има два музикални видеоклипа и късометражен филм Come Swim, който беше представен в Кан през 2017 г. В същото време обаче американската актриса е най-добре позната именно от играта си пред камера, а не зад нея. Звездата й изгря с поредицата „Здрач“, където тя изигра главната женска роля – на Бела Суон. Поредицата прикова пред кино екраните младата аудитория. С което и актрисата, и партньорът и в лентите – Робърт Патисън получиха статута на тийн идоли.

Силна истинска история

„Хронология на водата“ е адаптация на едноименния автобиографичен роман на американската писателка Лидия Юкнавич, в който се разказва историята на млада жена, малтретирана от семейството си, която намира утеха в плуването, а след това и в писането. Пред Deadline Кристен Стюарт казва:

„Мемоарите на Лидия отдават почит на физическите преживявания по радикален начин. Това е жизненоважно за мен и тогава си казах, че това преживяване трябва да бъде превърнато във филм. Този проект се подготвя вече пет години с помощта на Скот Фрий. Имоджен Путс ще бъде двигателя на  този филм и ще изнесе огромната тежест на живота на Лидия. Тя ще го направи. Изключителена късметлийка съм, че насреща имам актриса като нея.“

Все още не е обявена дата на излизане на филма.

Брад Пит или отмъщението на един русокос: Парадоксът на звездата

 

Актуално

Избрано за вас