Стивън Спилбърг с отличие на „Берлинале“

Стивън Спилбърг с отличие на „Берлинале“

Сподели

Стивън Спилбърг с отличие на „Берлинале“, режисьорът ще получи почетната „Златна мечка“ на Берлинале през февруари.

Стивън Спилбърг ще бъде отличен на Берлинале

през февруари 2023 година. 75-годишният американски режисьор, продуцент и сценарист ще получи почетната „Златна мечка“ за творчеството си. Което включва над 100 филма и сериала. Художествените директори на немския фестивал Мариет Рисенбеек и Карло Чатриан заявиха:

„С невероятната си кариера Стивън Спилбърг не само очарова поколения зрители по света, но и придаде нов смисъл на киното карайки нас зрителите да видим на киното като на  фабрика за мечти. Ако Берлинале 2023 представлява ново начало, не бихме могли да намерим по-добър старт от този, предложен от Стивън Спилбърг.“

Филмът „Семейство Фейбълман“ ще бъде показан на Берлинале в присъствието на режисьора

Най-новият му филм „Семейство Фейбълман“, чието излъчване в България е планирано в рамките на фестивала „Киномания“, ще бъде показан след церемонията по награждаването.

„Семейство Фейбълман“ спечели наградата на публиката на Международния филмов фестивал в Торонто (TIFF) миналия месец, който е основният филмов фестивал в Северна Америка и винаги се смята за отправна точка за „Оскар“-ите.

Пускането на филма в САЩ на 11 ноември беше голямо събитие, този автобиографичен разказ за детството на Спилбърг в Аризона и първите му стъпки в киното е своеобразно обяснение в любов към седмото изкуство и 60-годишната кариера на режисьора, отбелязана от Time през декември миналата година.

Берлинале ще се проведе от 16 до 26 февруари 2023 г.

Четете още:

Актуално

Избрано за вас