Тартюф и Дориан Грей гостуват в София от Благоевград

Тартюф и Дориан Грей гостуват в София от Благоевград

Сподели

Две емблематични заглавия ще гостуват този месец на софийска сцена – „Тартюф“ и „Портретът на Дориан Грей“.

Те са от репертоара на Благоевградския драматичен театър.

Домакин е театър „Азарян“,

чиято публика вече отдавна в посочила именно текста на Оскар Уайлд като едно от предпочитаните си театрални изживявания. Датата за среща със зрителите на „Портретът на Дориан Грей“ е на 29 януари от 19.00 под режисурата на Стайко Мурджев.
Още с появата си преди няколко години постановката получи категоричната оценка на критиците за майсторска работа с три номинации за награди ИКАР 2019. Те бяха в категориите за водеща и поддържаща мъжка роля. Съответно за Севар Иванов (Дориан) и Александър Хаджиангелов (художника Базил Холуърт0). И в категорията за авторска музика – за композитора Петър Дундаков, който беше номиниран и за „Аскеер“. Мариана Бонева, която е в образа на актрисата, влюбена във вечно младия аристократ Дориан Грей, получи пък наградата за поддържаща роля на фестивала „Театър, обичам те!“ в Хасково.

Сред останалите имена в състава се откроява и Калин Врачански в ролята на лорд Хенри. Почитателите на актьора могат да го гледат и в онлайн продукцията на Малък градски театър „Зад канала“ „Бел Ами“, само на 7Arts.bg.

Второто заглавие от благоевградска сцена, което ще гостува

в София, „Тартюф“ на Жан-Батист Молиер, зрителите могат да видят на 25 януари от 19.30 в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.
Съвременната сценична интерпретация на режисьора Дамян Тенев представя съвършено нов прочит на класическата комедия с множество интерпретации. В представлението, което разказва историята на най-известния лицемер в литературата, са

изведени истинските подбуди и намерения на героите,

прилежно прикрити зад красотата на словото. Гротескните персонажи нагледно показват искрените си желания, докато думите им говорят за смирение и взаимно уважение…

Спектакълът „Илюзии“ отново на българска сцена

Актуално

Избрано за вас