Държавна опера Русе открива сезона с „Дон Жуан“

Държавна опера Русе открива сезона с „Дон Жуан“

Сподели

На 17 септември, почитателите на операта в Русе ще станат свидетели на грандиозно събитие в Доходното здание. Държавна опера Русе поставя началото на новия си творчески сезон 2023/2024 с едно от великите произведения в историята на операта – „Дон Жуан“ от Волфганг Амадеус Моцарт.

Зрителите ще имат уникалната възможност да видят на живо дебюта на русенския баритон Добромир Момеков. Той ще влезе в ролята на главния герой – прочутия прелъстител Дон Жуан. Репетициите за грандиозния спектакъл стартираха през изминалия уикенд в зала „Филхармония“.

Шедьовърът на Моцарт е известен със своето майсторско съчетание на светла комедия и потресаваща трагедия. В представлението талантливото сопрано Даниела Караиванова ще се превъплъти в ролята на изкусителката Церлина. Докато Лепорело, верният слуга на Дон Жуан, ще бъде представен от изявения бас Момчил Миланов.

Сред другите ключови герои в този шедьовър са Донна Анна и Донна Елвира. Те ще бъдат представени от изключителните певици Теодора Чукурска и Владислава Гарвалова. Те са част от брилянтния състав на Държавна опера Русе.

В ролята на годеника на Донна Анна, Дон Отавио, готов да отмъсти за смъртта на баща ѝ, публиката ще види дебюта на тенора Иван Пенчев. А в ролите на Мазетто и Командора ще излязат сценичните таланти Теодор Петков и Пламен Бейков, като за Петков това също ще е дебют.

Актуално

Избрано за вас