Габровският куклен театър гостува в София

Снимка: Държавен куклен театър - Габрово

Габровският куклен театър гостува в София

Снимка: Държавен куклен театър - Габрово
Сподели

Габровският куклен театър гостува в София с постановката „Ламята от улица Войтешка“, изградена по мотиви от „Голяма полицейска приказка“ на Карел Чапек, по драматизация на Симон Еди Шварц. „Ламята от улица Войтешка“ на Габровския куклен театър, въвлича най-малките зрители в една невероятна приказка, която задава въпроси, върху които и възрастните си струва да се замислят:

Как да открием и съхраним човешкото у нас?

Какво ни прави хора?

В един свят, изграден от правила и норми, човекът е заплашен от обезличаване, а липсата на съпричастност и грижа към ближния разтваря все по-големи пропасти помежду ни. А тези пропасти могат да бъдат запълнени единствено с любов.

Образите са изградени от шест актьори, един вълшебник и една единствена кукла – Ламята. Играта на актьорите е интензвина, „жива“, отличаваща се с характерна пластичност. Всичко това съчетано с красивата сценография – дело на Емилияна Тотева и авторската музика на Владимир Джамбазов прави спектакълът истинско удоволствие за малки и големи.

Но каква точно е историята в „Ламята от улица Войтешка“? Ще открехнем завесата съвсем малко…:

И така… В служба „Изгубени вещи“ попада необикновено яйце, от което се излюпва… ламя! Но това не е каква да е ламя, а омагьосана принцеса, наказана заради лошия си нрав. Ще успее ли принцеса Амина да възвърне човешкия си облик. Живеем в сложни времена, в които е важно да протегнем ръка с чиста обич и грижа към съществото до нас, защото само това ни прави човеци. Спектакълът е ориентиран към семейната аудитория и спомага за приобщаването на младата публика към вечните човешки ценности – любов, доброта, състрадателност.

В спектакъла участват: Петър Гайдаров, Жулиета Колева, Янна Генчева, Радостина Андреева, Петко Петков, Русита Боева, Борислава Русева. Режисьор е Владислава Джамбазова.

Габровският куклен театър гостува в София: Следващата дата, на която може да гледате „Ламята от улица Войтешка“ е 26.06 от 11:30ч и 17:00ч в Куклен театър София.

Актуално

Избрано за вас