Ерик Клептън издава не 15, а 47 песни, обяви и глобално кино събитие

Ерик Клептън издава не 15, а 47 песни, обяви и глобално кино събитие

Сподели

Ерик Клептън обяви, че концертният му албум “24 Nights” ще бъде разширен на “The Definitive 24 Nights”.

Албумът е записан по време на дълга поредица от концерти в емблематичната зала „Роял Албърт Хол“ в Лондон през 1991 година. Плановете са да се появи на бял свят на 23 юни. Вече се приемат заявки за предварителна поръчка.

Оригиналният списък от 15 песни е разширен до 47,

включително неиздавани досега версии на хитови класики и солови изпълнения, пише rockthenight.eu.

Музикантът е подбрал неиздавани досега версии на „Sunshine Of Your Love”, “Crossroads” и “White Room”. Списъкът се допълва от соловите „I Shot The Sheriff”, “Wonderful Tonight” и “Cocaine”.

Новината за издаването на албума е придружена от неиздавана досега версия на класиката “Layla”, записана с оркестър.

Актуализираният пакет е разделен на три секции – Rock, Blues и Orchestral – и ще се предлага като 6CD/троен Blu-ray бокс и като 8LP/троен Blu-ray комплект. Всяка секция ще бъде достъпна и отделно във варианти на двоен CD/DVD и двоен винил.

И още една новина от Ерик Клептън.

На 17 май ще се случи глобалното кино събитие „Across 24 Nights”. Концертният филм ще има допълнителни прожекции на 21 май.

Филмът включва списък със 17 песни, с Клептън и National Philharmonic Orchestra, плюс именити гости като Фил Колинс, Албърт Кинг и Бъди Гай.

„Напълно ремиксирахме аудиото за концертите в Dolby Atmos от нулата, както и редактирахме и изградихме филма от оригинални ленти, които намерихме“, казва дългогодишният сътрудник на Клептън Саймън Клими.

„Беше голямо пътешествие и сме развълнувани, че феновете ще чуят тези забележителни изпълнения – често наричани Светия Граал за феновете на Ерик Клептън – с великолепен звук – в киното за първи път.“

фотокредит: @EricClapton

Актуално

Избрано за вас