Говореща кожа: Ирина Георгиева с тату пърформанс в галерия Credo Bonum

Говореща кожа: Ирина Георгиева с тату пърформанс в галерия Credo Bonum

Сподели

Когато съвременното изкуство се пренесе от рамка на стената върху човешката кожа, на хоризонта със свенлива усмивка в търсене на перфектния щрих се появява Ирина Георгиева. Базираната във Виена художничка избра пространството на галерия Credo Bonum, за да представи скиците от The Collection.

Изложба, в която тату културата среща публика на възраст от 17 до 70.

Каталогът на Ирина е проектиран прецизно на пана с размер на хобит, така че всеки, желаещ да докосне фантазията й, би могъл да анализира детайлите. И да си представи как намират своя „дом“ върху онази част от тялото, която би им подхождала най-добре.

Като мускулен релеф, или философско послание, което искаш да отправиш към света с татус.

Техниката й е по детски чиста, елегантна на ръба на наивното, изглеждаща като чернова на комикс за Discovery в развитие (животните са силно застъпени в скиците й). Елементи от пънкарската поп-култура под формата на грациозни дамски бедра на висок ток и събрани в знак за среден пръст към света предмищници съжителстват с изящни пеперуди и лястовици в каталога на Ирина.

Тук е момента да споменем, че това не е просто изложба, а тату пърформанс. Георгиева е обособила свое студио за рисунки по тялото, които са напълно безплатни.

Часовете й се топят като пролетен сняг,

а ако сте авантюристично настроени и искате да посрещнете лятото с нов символ по себе си, проверете графика на Ирина тук.

Изборът на изображение, което да остане завинаги твое, върху кожата ти, минава през разговор за същината на конкретната творба. Кой е този художник? Кога и защото е създадено неговото произведение? Какво е искал да каже с него? Дарявайки образи-художествени творби, тя на практика създава една голяма колекция от изкуството.

The Collection е и ироничен поглед към света на голямото, безкрайно скъпо изкуство. Това е поглед отправен от бурното море от популярни образи и достъпни шаблон. Тату каталозите

напомнят на портфолиата на художници в щандовете на световните панаири за изкуството, като Арт Базел например.

В прочита на темата, Ирина Георгиева съзира дълбокия демократичен заряд, опитващ се да направи притежанието на изкуство, всеобщо достъпно.

Ирина Георгиева е художничка живееща и работеща повече от 25 г. във Виена, Австрия, където има редица самостоятелни и групови изложби. Тя е известна със специфичния си стил на рисуване, с умението и да съчетава дълговечната традиция на графиката и рисунката с теми и образи идващи от съвремието.

The Collection е достъпна за разгледжане и татуиране в реално време до 17 юли.

 

Фотокредит: Галя Йотова за Credo Bonum Gallery

Актуално

Избрано за вас