Усмивки от старите ленти: „Мелодия на годината се завръща“ в Плевен

Усмивки от старите ленти: „Мелодия на годината се завръща“ в Плевен

Сподели

Победители от култовия навремето тв конкурс „Мелодия на годината“ се събират за национално турне, чиието старт е на 26 юни в Плевен.

Мястото на срещата е летния театър в парк Кайлъка,

след което обичаните от цяла България артисти ще обиколят още 19 града с хитовете си.

За по-младите ни читатели припомняме, че историята на „Мелодия на годината“ датира от 1968 г. и приключва през 1995 г.  Точно преди 50 години Маргарита Хранова печели конкурса “Мелодия на годината” с нейната прекрасна „Далечна песен“ (1973 г.).

В турнето „Мелодия на годината се завръща“ се включват още Орлин Горанов, Милена Славова, Данчо Караджов, Стефка Берова, Христо Кидиков, „Трамвай №5” и др.

Водещ на ивента е Владислав Славов. Десет изпълнители се обединяват, за да съхранят и предадат на новите поколения образците на българската попкултура.

Летният театър в Кайлъка предлага и през новия сезон богата програма с топ имена от поп и рок музиката. Спектакълът от националното турне на примата Лили Иванова в Плевен е на 20 юни. Феновете на Георги Христов също ще имат възможност да видят негов концерт на 8 юни. Почитатели от всички поколения

очакват с интерес и програмата „С обич и песен” с Йорданка Христова и Тони Димитрова

на 12 юли. Група „Сигнал” тази година също няма да пропусне Плевен с националното си турне на 29 август.

От Плевенската филхармония обявиха промяна в творческия състав, който ще представи операта „Травиата” от Верди на 27 юни на „сцената под звездите”. Продукцията ще бъде дирижирана от маестро Найден Тодоров. Режисьор е Надя Христозова, а в ролите ще бъдат Пламена Гиргинова, Георги Султанов, Венцеслав Анастасов, както и

хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева

В програмата на театъра е заложен на 13 юни концерт от националното турне „ABBA Symphоnie“ с Люси Дяковска и Милица Гладнишка с диригент и автор на аранжиментите Георги Милитиядов. Плевенската филхармония ще представи на сцената в парка на Регионалния исторически музей концерта „Световното кино в музика” с Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и още звезди на джаза на 7 юни под диригентството на Борислав Йоцов.

Актуално

Избрано за вас