Семейство Обама разпуска с Том Ханкс в Гърция

Фотокредит: @barackobama/Instagram

Семейство Обама разпуска с Том Ханкс в Гърция

Фотокредит: @barackobama/Instagram
Сподели

Семейство Обама са пристигнали в Парос с частен полет и са били настанени във вилата на Том Ханкс, с когото са пътували.

Това няма да е първият път, когато холивудския актьор и  бившия президент на САЩ са на почивка заедно.

Преди четири години в шоуто на Стивън Колбърт  носителя на „Оскар“ се пошегува за планирана ваканция във Френска Полинезия с Мишел и Барак Обама, Брус Спрингстийн и Опра.

„И Опра, и аз бяхме нервни и се чудехме? До тук ли ни доведоха социалните медии? Тоест, не можем да отидем на почивка на яхтата на милиардер в Таити с бивш президент на Съединените щати, без никой да разбере?”.

Обама и съпругата му Мишел преминаха с лайнер от Парос до Антипарос в петък следобед. Двойката  била придружена от най-малко 30 американски агенти и при изключителна секретност.

Антипарос е един от островите от Цикладската група. Островът със сигурност не е толкова популярен колкото Миконос и Санторини. Въпреки това привлича холивудски звезди и известни личности всяко лято, отбелязва Greek Reporter.

Фотокредит: SkyNews

Гостите на Ханкс ще останат в Антипарос до вторник, 20 юни, тъй като два дни по-късно Обама трябва да присъства на конференцията SNF Nostos. Там той ще обсъди начините за

укрепване на демокрацията и значението на подкрепата за следващото поколение лидери

заедно с президента на фондация Ставрос Ниархос Андреас Дракопулос. Посещението на Обама в Атина е част от програмата „Лидери на фондация Обама“ (Obama Foundation Leaders), която включва

105 утвърждаващи се лидери от Африка, Азиатско-тихоокеанския регион и Европа, представляващи 75 държави и територии.
Фотокредит: Twitter/Michelle Obama

Това е вторият път, в който Барак Обама посещава Културния център на Фондация Ставрос Ниархос (SNFCC). През 2016 г., по време на посещението като част от неговата администрация, той произнесе прочувствена реч от сцената на зала Ставрос Ниархос.

Имаше и съобщения, че се иска бившият американски президент и съпругата му да

присъстват на сватбата на милиардер в Кастелоризо.

Милиардерът Андреас Ливерис жени сина си Антонис за Амелия Маккинън, като гости са известни бизнесмени от Америка, Австралия и Гърция. На сватбата присъстват и известни политици, с които го свързват приятелски връзки. Говори се, че на сватбата са били поканени и Барак и Мишел Обама.

 

Актуално

Избрано за вас