Велики Четвъртък започва с боядисване на яйца и шествие от „Св. Неделя“

Велики Четвъртък започва с боядисване на яйца и шествие от „Св. Неделя“

Сподели

Търсите начин за семейно забавление в първите часове на Велики четвъртък?  От 10:00 до 11:30 ч. на площад „Св. Неделя“ ще се състои традиционното боядисване на великденски яйца. Ще има и спортни игри, а в събитието ще участват деца от столични училища, детски градини и центрове, съобщиха от Софийската митрополия.

Празникът се организира с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит

и български патриарх Неофит. Сред организаторите са също неделното училище при храма „Св. мъченица Параскева“, неделното училище при храма „Рождество Христово“, Асоциацията на българите, боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Асоциацията за развитие на българския спорт, Театралната компания „Празното пространство“ и Школата по лека атлетика „Дарко Тим“.

Водещ ще бъде актрисата, дала глас на Елза от „Замръзналото кралство“ –  Надежда Панайотова

Към 11:30 ч. ще потегли празничната лития, водена от свещенослужители на Софийската света митрополия и от деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца. Празничното шествие ще достигне до храма „Св. великомъченица Параскева“, на ул. „Георги С. Раковски“ 58 по маршрута: от площад „Св. Неделя“, хотел „София Балкан Палас“, подлеза на метростанция – софийското Ларго, бул. „Дондуков“, бул. „Георги С. Раковски“, храм „Св. великомъченица Параскева“.

Свещениците от храма „Св. великомъченица Параскева“ и представители на Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (СДПБЗН)

с благодарност ще приемат великденските яйца и картички от децата за хората в нужда

Инициативата e част от Календара на културните събития на Столичната община за 2023 г.

 

Фотокредит: Pixabay

Актуално

Избрано за вас