Какво не знаем за латино краля Енрике Иглесиас?

Снимка: variety.com

Какво не знаем за латино краля Енрике Иглесиас?

Снимка: variety.com
Сподели

Енрике Иглесиас е испански певец, автор на песни, актьор и музикален продуцент, роден е на 8 май 1975 г. в Мадрид, Испания. Той започва звукозаписната си кариера в средата на 90-те години и оттогава се превръща в

най-продавания испански изпълнител на десетилетието.

Малко след това, той преминава към музика на английски език, за да обхване по-голяма аудитория. През октомври 2020 г. Иглесиас заема първа позиция в класацията за най-велики латиноамерикански изпълнители.

Нека разгледаме някои интересни факта, които може би не знаете за популярния поп певец.

Енрике има два световни рекорда на Гинес

Международната поп звезда Енрике Иглесиас има над 200 награди и два рекорда на Гинес.

Първият рекорд признава, че той има номер едно сингли в класацията „Hot Latin Songs“ на Billboard. От 1995 г. до 2015 г. той е изпял 26 хита.

Вторият рекорд е за

най-дълъг престой като номер 1 в класацията „Hot Latin Songs“.

Международният му хит „Bailando“ за първи път оглавява класацията на 17 май 2014 г. и остава там до 25 февруари 2015 г. – това са 41 седмици.

Уитни и Енрике записват съвместна песен, без да са се срещали
Снимка: pinterest.com

Уитни Хюстън и Енрике записват прочутия си дует „Could I Have This Kiss Forever“ без дори да са се срещали.

Двете звезди изпяват партиите си на различни континенти за оригиналната версия на парчето, което се появява в англоезичния дебютен албум на Енрике – Enrique.

В крайна сметка двойката се среща, когато е решено, че по-средно темпо ще подхожда на композицията на Даян Уорън за издаване на сингъл през 2000 г., а последвалият провокативен видеоклип показва, че въпреки първоначалната физическа дистанция между тях, химията е била налице от самото начало.

Успява да  постави Хауърд Стърн на мястото му

Още в началото на кариерата си Енрике се изправя срещу легендата на американското радио Хауърд Стърн. Това се случва, след като диджеят споделя кадри, на които латинозвездата имитира по време на предаване, в което вокалите му не са в тон.

Той се появи в студиото на Стърн и изпълни „Rhythm Divine“ и „Be With You“ само с китара, принуждавайки го да признае, че звездата наистина може да пее. Конфронтацията носи на Енрике много добри публикации в пресата и утвърждава репутацията му на

един от най-вълнуващите нови поп изпълнители на неговото поколение.

Скоро след това американските фенове отличават Енрике с песен номер 1 „Be With You“.

Снимка: variety.com
Енрике е известен и със своите хуманитарни каузи

Енрике е известен и с хуманитарните си дейности. Той е подкрепял организациите City of Hope, Habitat For Humanity, Help for Heroes, Live Earth и Muscular Dystrophy Association, Music for Relief, Special Olympics, Армията на спасението, както и благотворителни каузи като Alex’s Lemonade Stand Foundation и подпомагане на глада.

Той дори продуцира „Download to Donate for Haiti“ – благотворителен албум за земетресението в Хаити през 2010 г.

Женен е за тенесистката Анна Курникова
Снимка: bilboard.com

Курникова е бивша руска тенисистка и американска телевизионна водеща. Нейната визия и популярност я превръщат в една от най-известните тенис звезди в света.

Курникова започва да се среща с певеца Енрике Иглесиас в края на 2001 г., след като се появява в музикалния му клип към песента „Escape“.

Двойката има син и дъщеря – Никълъс и Луси, близнаци, родени на 16 декември 2017 г. На 30 януари 2020 г. се ражда третото им дете, дъщеря Мери. Все още е загадка дали са женени, или не.

Енрике Иглесиас има роли в киното

Непрекъснатите турнета и успешната звукозаписна кариера не оставят много време за кариера в киното, но Енрике все пак се появява и на големия екран.

През 2003 г. той участва заедно с Джони Деп, Антонио Бандерас и Салма Хайек във филма на Робърт Родригес „Имало едно време в Мексико“.

Въпреки многото предложения, той отказва възможността да заеме мястото на съдия в някое от многото телевизионни предавания за музикални таланти, които се произвеждат по света, въпреки че се е появявал в много от тях, като изпълнител.

Има специална връзка със своите фенове
Снимка: BBC

Латиноамериканската суперзвезда е известена с верните си фенове и работи усилено, за да поддържа връзка с тях.

Често кани фенове на сцената, за да споделят личното си време, но през 2016 г. такава среща в Азербайджан води до продължително прекъсване, в което един фен просто не иска да се откъсне от любимата си звезда.

Той е посвети колекция от хитове на своята публика, като заявява пред Billboard, че

16-те парчета Greatest Hits са неговият начин да им благодари.
Енрике е един от най-продаваните латиноамерикански изпълнители

Иглесиас е един от най-продаваните латиноамерикански музикални изпълнители с продажби от над 70 милиона записа в световен мащаб. Той има пет сингъла в топ 5 на Billboard hot 100, включително два номер едно.

Към октомври 2020 г. Иглесиас заема първа позиция в класацията Greatest of All-Latin Artists. Иглесиас държи рекорда за песни номер едно в класацията Billboard hot Latin Hits с 27 песни и в класацията Latin Pop Airplay с 24 песни.

Учил е в университета в Маями

Иглесиас посещава частната гимназия Gulliver Preparatory School в Маями, където участва в първото си изпълнение на живо в училищната постановка на Hello Dolly.

След това посещава Университета на Маями в Корал Гейбълс, Флорида, където учи бизнес, но след една година се отказва. След като се отказва от университета в Маями, Иглесиас заминава за Торонто, за да запише първия си албум.

Иглесиас не искал баща му да знае за плановете му за музикална кариера
Снимка: HOLA

Енрике не иска баща му Хулио Иглесиас да знае за плановете му за музикална кариера и не желае известната му фамилия да помогне за развитието на кариерата му.

В Торонто взема пари назаем от семейната си бавачка и записва демо касета, която се състои от една испанска и две английски песни.

Свързва се с бившия публицист на баща си Фернан Мартинес и двамата популяризират песните под сценичното име Енрике Мартинес с историята, че е певец от Гватемала.

Актуално

Избрано за вас