След „Капките“, Владо Михайлов разказва историята на живота на Фреди Меркюри

След „Капките“, Владо Михайлов разказва историята на живота на Фреди Меркюри

Сподели

Актьорът и музикант Владимир Михайлов, който победи в сезон „Неделя“ на „Като две капки вода“ със страхотната си трансформация като Васил Найденов, отново влиза в образа на Фреди Меркюри.

Актьорът, който попи образа на „краля на със звезден глас“, сега ще разкаже и историята за живота на фронтмена на Queen.

Биографията на певеца излиза за първи път в аудио версия на български език в платформата на Storytel в края на май.

„Фреди Меркюри е гений не само в музиката, но и в сценичното изкуство. Това може би е артистът с най-силно влияние върху мен, още от детството ми. Той е цяла глава в живота ми. Помня ясно как плакахме с брат ми, когато светът го загуби. Затова днес, години по-късно за мен като музикант, като човек на сцена и като фен е чест, отговорност и огромно удоволствие историята на живота му да прозвучи на български с моя глас.“, споделя Владимир Михайлов за платформата.

Издателят Ана Клисарска не е имала никакво съмнение чий глас да прочете книгата на Лора Джаксън.

„След великолепното превъплъщение на Владимир Михайлов и изпълнението на “Бохемска рапсодия”, което разплака българската публика, нямахме никакво колебание, че именно с неговия глас трябва да прозвучи биографията на Фреди Меркюри“, казва Клисарска.

Михайлов е изключително талантлив, а това, че се е занимавал с музика и е участвал в банда, със сигурност създава още по-силна симбиоза между текст и интерпретация.

Артистът влага неповторима енергия и емоция. „Това направи историята още по-жива и близка за българските фенове”, споделя още издателят на Storytel България.

Житейският път на “краля със звезден глас”

В книгата авторката Лора Джаксън (автор на биографиите на Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей) проследява живота на Фарух Булсара от раждането му в Занзибар до световната слава и лице на една от най-известните рок банди на всички времена.

Джаксън разкрива много истини за култовия ексцентрик и припомня както сценичния образ на Фреди, така и неговата истинска същност. Човек зад кулисите, раздиран от терзания и противоречия, но преливащ от вдъхновение.

Биографията съдържа ексклузивни интервюта с някои от най-близките хора на Меркюри. Сред тях музикантите от Queen, а също и с други звезди. Те разказват любопитни истории за работата си с него – Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън.

От 29 май аудио версията на биографията на Фреди Меркюри ще е достъпна в Storytel.

Фотокредит: Владимир Михайлова/личен архив

Четете още:

Владо Михайлов спечели „Капките“, Васил Найденов го аплодира на крака

В името на перфекционизма в „Капките“: Владо Михайлов ходи два пъти на зъботехник, за да докара захапката на Фреди

Токчетата на Мадона измъчили Владо Михайлов в „Капките“

Вещи от дома на Фреди Меркюри отиват на търг

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас