Виктория Георгиева: След загубата на баща си спрях да пиша музика

Виктория Георгиева: След загубата на баща си спрях да пиша музика

Сподели

Един от бг артистите с най-голям потенциал за глобална кариера – Виктория Георгиева, е спряла да пише музика след загубата на баща си. Той си отива преди година от тежка и рядка болест. В последните си две седмици е спрял да говори, а неизказаното към него още тежи на певицата.

Болката я демотивира да твори

„Нищо не излизаше от мен. А аз знам колко съм насъбрала и мога да кажа. Но една дума не можех да напиша. И се чувствах много зле. Но и това започна да се връща, започна да цъфти”, споделя за NOVA тя.

Кадър от Lover’s Trial. Снимка: Facebook Victoria Georgieva Official

Последните две години от живота си тя определя като „сериозен катарзис“. Признава, че се е загубила. Все още страда от факта, че не е имала възможност да си вземе сбогом с баща си. „Не успях да му кажа как за мен той е като Херкулес. Въпреки че болестта го сломи страшно много. Най-вече душевно и психически.

Исках да му кажа, че за мен той е най-силният човек, когото аз познавам и е пример

Най-голямата ми мъка е, че последните две седмици преди да си отиде, умишлено или не – избягвах да му се обаждам. Той просто спря да говори и ми беше трудно да приема това”, споделя звездата от „Евровизия“ 2021. За баща си казва, че няма да забрави чувството му за хумор.

С Филип Буков си партнират във видеото към песента How To Ruin A Life. Снимка: Facebook Victoria Georgieva Official

В периода на голямата лична загуба Вики е във връзка. Партньорът й споделя, че е супер негативна. Изморена от това си качество, тя търси помощ от психотерапевт.  „Започнах много да работя над себе си –

каква съм, защо съм такава и защо не съм се променила до този момент,

или защо не съм си взела поука от случващото ми се. Започнах да ходя на спорт – нещо, което много ми помогна да изкарвам всичкия си гняв”, допълва Виктория.

Изпълнителката, чиято кариера стартира от X Factor и привлече вниманието на Warner Music Полша,  познава мрака от дете. Съмненията, че не е достатъчно добра, достойна и най-вече – красива, я преследват от гимназиална възраст.

Виктория се замисляла и дали самокритиката не е травма от детските й години. „Каквото и да правя със себе си, буквално, за да постигам външния си вид, какъвто е, изтезавам тялото си – защото правя много тежки диети”, посочи тя.

Певицата се върна към училищните си години, когато разкри, че е

била обект на подигравки заради килограмите си

„Какви ли глупости не съм чувала… Наричали са ме Шрек, Фиона, прасе”, обяснява тя. Когато била малка изразявала това чрез агресия. „Бях голяма побойничка до 4 клас. Ходех и ги биех всички. Когато станах тийнейджър, се затворих – започнах да преживявам всичко много тежко. Да не се харесвам и на моменти не ми се живееше. Утешавах се с храната, което е хранително разстройство”, обяви изпълнителката.

Когато е на 15 години, прави тежка диета, която определя като „издевателство над тялото”.

„Живях един месец само на айрян и вода.

В един момент тялото започна да иска своето и започнах да ям двойно повече”, обясни Виктория.

За любовта споделя, че й е много болезнено да чуе: „Повече нямам чувства към теб”, „Не те харесвам”, „Не те обичам”. Все едно това е един нож. Случвало ми се е. Била съм жертва на изневяра”, обяви тя.

Ако беше Господ, сега на себе си би казала: „Справяш се чудесно, правиш най-доброто, на което си способна. Браво!”.

 

 

Фотокредит откриваща снимка: Facebook Victoria Georgieva Official

Актуално

Избрано за вас