Шинейд О’Конър е била намерена в безпомощно състояние в Лондон

Шинейд О’Конър е била намерена в безпомощно състояние в Лондон

Сподели

Ирландската певица Шинейд О’Конър , която почина в сряда на 56-годишна възраст, е намерена в безпомощно състояние на адрес в Лондон. Тя е обявена за мъртва на място, съобщават от полицията.

Изпълнители от цял свят отдадоха почит на известната певица-бунтарка за нейната честност, силно присъствие и безкомпромисен дух. Сред първите бяха фронтменът на R.E.M. Майкъл Стайп, американската изпълнителка Тори Еймъс и вокалистът на ирландската група The Pogs Шейн Макгоуан.

„Полицията е била повикана в 11:18 ч. в сряда, 26 юли, по сигнал за жена в безпомощно състояние на жилищен адрес… Отзовали са се служители на реда. 56-годишна жена е обявена за мъртва на място“, се казва в изявлението на лондонската полиция. Допълва се, че смъртта не се разглежда като подозрителна и ще бъде изготвено досие за съдебния лекар.

Почитатели положиха цветя пред бившия ѝ дом

Запазената марка на Шинейд О’Конър – бръснатата глава и пронизващите очи бяха на първите страници на всички вестници в Ирландия и на много други в чужбина. Феновете споделяха в социалните мрежи клипове в YouTube от предишни шоу-спектакли, както и бурните овации, които тя получи през март, когато ѝ бе връчена първата награда за ирландски класически албум на годишната церемония Choice Music Prize.

Днес цяла Ирландия изпадна в траур за смъртта на обичаната Шинейд. О’Конър стана известна най-вече с хита си „Nothing Compares 2 U“, който през 1990 г. оглави световните класации.

Актуално

Избрано за вас