Швейцария бойкотира турнето на Rammstein след обвиненията в насилие

Швейцария бойкотира турнето на Rammstein след обвиненията в насилие

Сподели

Петиция за отмяна на концертите на Rammstein стартира Швейцарската социалистическа младеж, съобщава БНТ. Бандата трябва да свири на 17 и 18 юни в Берн, а

под документа за бойкот на събтията са сложени най-малко 3500 подписа

Турнето на германската индъстриъл метъл машина среща отпор от страна на публиката в следствие на скандала за сексуално насилие, избухнал около Тил Линдеман. Инициативата се подкрепя и от неправителствена организация срещу насилието над жени.

Медийната лавина над главата на фронтмена на групата започна още миналия месец след публикация на Шелби Лин.

Tя описа срещата си с Линдеман по време на концерт във Вилнюс. 24-годишната жена от Северна Ирландия публикува поста си първо в Reddit, а след това и в Twitter. От историята става ясно как е била избрана от рускиня, отговаряща за „еротичния ескорт“ на Линдеман. Заедно с още няколко момичета са били поканени на подгряващо парти за концерта, след което са заведени на така наречения „Нулев ред“ пред сцената.

Лин твърди, че в питието й със сигурност е имало опиат

Тя разказва също, че по време на шоуто е била заведена в стая с размер на кибритена кутия под сцената за среща с Линдеман. В поста си жената уточнява, че певецът не я е докоснал, но тя е усетила развоя на събитията и директно е отказала секс.

Тази седмица историята на Лин се раздуха от медии като BBC, а в социалните мрежи продължават да валят обвинения

в сексуално насилие срещу артиста от различни жени. От екипа на Rammstein  заплашиха със съд за клевета всеки, дръзнал да цапа имиджа на групата. В момента тече и разследване по случая на Лин.

Междувременно Линдеман изгуби сделката си с  KiWi, което трябваше да публикува новата му книга с поезия.

 

Фотокредит: Getty Images

Актуално

Избрано за вас