Меркурий става ретрограден – кои зодии ще засегне най-силно?

Меркурий става ретрограден – кои зодии ще засегне най-силно?

Сподели

Меркурий ще попадне в знака Телец на 21 април и ще стане ретрограден. Време е за нова порция хаос в живота ни. До 15 май емоциите и отношенията между хората ще са изострени. Макар астрологичното събитие да се отразява на всеки един от нас, то ще засегне по-силно представители на определени знаци.

След като ви разкрихме за първото ретроградно движение за годината, е време да изтъкнем кои аспекти ще обърка най-много, пише tialoto.bg. И най-вече това кои ще са най-големите потърпевши от силната енергия на планетата на комуникацията. Каквото и да правите, няма как да избягате от нея.

„Ретроградният Меркурий може да бъде предизвикателен период за много зодиакални знаци. Особено за тези, които ценят стабилността, комуникацията и са емоционални“, обяснява астрологът Брила Самай.

Меркурий става ретрограден – кои зодии ще засегне най-силно?

Телец (20 април – 20 май)

Няма как да подминем чувствителния Телец. Въпреки че ретроградният Меркурий се случва в неговия сезон, земният знак няма да бъде пожален. И ще има тежки дни, изпълнени с много съмнения, нарушена комуникация и нерви.

„Телците могат да изпитат предизвикателства, свързани с техните финанси, включително неочаквани разходи или смущения в доходите им“, казва Самай. Специалистът посочва, че това носи със себе си стрес и безпокойство, които и без това съпътстват живота на Телците. Онова, което трябва да знаят е, че трябва да стоят здраво стъпили на земята. И да не се предават, независимо от обстоятелствата. Бъдат ли търпеливи и работят ли усърдно, ще постигнат финансовите си цели до края на годината.

Близнаци (21 май – 20 юни)

Родените под този знак не бива да харчат. Въобще, преди всяка покупка, трябва да помислят дали тя е необходима. Причината е, че този ретрограден Меркурий може да ги остави без пари. „Възможно е да има забавяния или неуспехи във финансови трансакции, договори и преговори, които изискват допълнително внимание към детайлите и внимателно планиране“, обяснява астрологът.

Астрологът съветва Близнаците да преоценят своите ценности и приоритети, най-вече в области, които биха им донесли материални облаги. Въпреки предизвикателствата на Меркурий, неговата светлина ще ги накара да размишляват над бъдещето и да установят кое е най-ценно за тях.

Скорпион (23 октомври – 22 ноември)

Горди, но емоционални и капризни, Скорпионите ще са подложени на изпитание по време на ретроградния ход на планетата. „Те може да изпитат предизвикателства, свързани с тяхното емоционално благополучие“, казва Самай пред Bustle. И допълва, че при едни ще има известно чувство на безпокойство или усещане за самота и неразбиране от околните.

Ретроградният Меркурий предоставя възможност на представителите на тази зодия да се концентрират и да продължат напред. Фокусирайки се върху грижата за себе си и дома, Скорпионите ще установят какво е истинското послание на тази ретроградност. Ако е така, ще усетят облекчение след 15 май.

Актуално

Избрано за вас