Какво име даде Илън Мъск на новото си дете?

Снимка: Getty Images

Какво име даде Илън Мъск на новото си дете?

Снимка: Getty Images
Сподели

Илън Мъск разкри, че има трето дете от певицата Граймс. 52-годишният милиардер сподели новината в новата си биографична книга, казвайки че момченцето носи името Техно Механикус или накратко Тау.

Думата „тау“ означава много неща, включително 19-ата буква от гръцката азбука, 19-ата звезда в съзвездие и вид нестабилна субатомна частица.

Възрастта на бебето не се съобщава

Собственикът на X, по-рано известен като Twitter, и основател на SpaceX и Tesla вече има две деца от 35-годишната Граймс, чието истинско име е Клер Бушер.

Синът X Æ A-Xii Musk се роди през май 2020 г., а дъщерята Exa Dark Sideræl Musk се появи през декември 2021 г. чрез сурогатна майка. Наричат ги накратко X и Y. Това са и имената на електрическите автомобили, произвеждани от фирмата на Мъск Tesla.

Двойката, която има прекъсната връзка, досега е обявявала появата на децата си няколко месеца след раждането им.

Биографията на Мъск, излиза със заглавието  „Илън Мъск“. Тя е написана от американския писател и журналист Уолтър Айзъксън, който е наблюдавал технологичния бос в продължение на две години, пише Sky News.

Мъск е баща на 11 деца. Той обаче губи първородното си дете от синдрома на внезапната детска смърт (СВДС), когато то е само на 10 седмици.

Бил е женен три пъти – два пъти за звездата от „Западен свят“ Талула Райли и веднъж за канадската писателка Джъстин Уилсън.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас