Класика у дома: Най-добрите постери, вдъхновени от филми

Класика у дома: Най-добрите постери, вдъхновени от филми

Сподели

Класика у дома: Най-добрите постери, вдъхновени от филми. Любителите на киното знаят, че чарът на един страхотен филм остава дълго след като сте излезли от кинозалата. Страхотният сюжет, съчетан със запомнящ се саундтрак и култови реплики, който мислено цитираме… Някои филми остават с нас завинаги.

Филмовите постери винаги са били актуална декорация,

които, още като тийнейджъри са били първите начини, чрез които сме оставяли отпечатък върху стаите си. Някои списания предлагаха различни плакати на най-новите блокбъстъри. Най-забавната част беше, разбира се търгът на плакати с приятели, а когато някой плакат беше невъзможен за намиране, някои кина понякога даваха излишните си плакати на най-любезно желаещите.

От абстрактни стилове до отпечатъци,

силно вдъхновени от истински филмови класики – има много възможности да внесете част от холивудската магия в стаите, по стените, библиотеките и рафтовете си.

По-долу сме събрали селекция от някои от най-известните филмови класики, които пристигат с не по-малко свежи дизайнерски постери, които ще накарат домът ви да оживее.

Култова реплика: “ I make you laugh, I’m here to amuse you? What do you mean funny, funny how?

Мафиотският шедьовър на Мартин Скорсезе от 1990 г., чието действие се развива в продължение на три десетилетия (от 50-те до 80-те години на миналия век) в Нова Англия (САЩ), е и винаги ще бъде класика.

Гангстерската драма, която продължава

почти два часа и половина, включва много мъдри сделки: убийства по нареждане на мафията, хаос и обща престъпна дейност.

Розовият цвят никога не е пасвал толкова много на филм за мафиоти, не мислите ли?

Култова реплика: “ The downside of coming off junk was I knew I would need to mix with my friends again in a state of full consciousness.“

Шотландската черна комедия, която даде старт на кариерата на някои от най-добрите актьори в Англия (Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Робърт Карлайл, Кели Макдоналд и др.). Малко са киноманите, които не са гледали

култовата класика на Дани Бойл от 1996 г. „Трейнспотинг“.

Докато повечето постери се фокусират върху ужасяващо гнусната сцена в тоалетната или пълзящите по таваните бебета по време на хероиновата криза на Рентън, интерпретацията този постер използва креативен дизайн, който в съчетание с надписа долу – ‘Who needs reasons when you have heroine’ подсказва за атмосфера на филма.

Култова реплика: “ There’s nothin’ you can get from a book that you can’t get from a television faster“

Много от детските книги на Роалд Дал са адаптирани за големия екран, включително Матилда – историята на едно пренебрегвано от семейството си момиче с огромни и неподозирани дори за самата нея способности.

Този постер улавя метфората за „оръжието“

на Матилда в света на възрастните, а надписът отгоре в дребен шрифт доразвива идеята и прави постера прекрасна идея за подарък за дете или за почитател на филма.

Култова реплика „Oh my God, Danny DeVito – I love your work!“

Когато „Mean girls“ („Гадни момичета“) излизе по кината, не минава и ден, в който феновете

да не цитират поне една реплика от филма на Тина Фей

от 2004 г. Тийнейджърската комедия за социалната йерархия в гимназията е изпълнена с язвителни реплики, не на последно място от Деймиън, звездата на този постер, уловен в емблематичен момент.

Култова реплика: “ The things you own end up owning you „

Съвременна класика, адаптиран по легендарния роман на Чък Паланюк, „Боен клуб“ е филм, който става емблема за цяло едно поколение. В него има суров екшън, много сцени с неочаквани обрати и звездна роля на хеви метъл иконата, покойния Meat loaf, който

играе ученик в подземната антикапиталистическа банда.

Ярко-розовият цвят на постера от е вдъхновен от финалната сцена, която предизвика фурор, когато стана ясно, че Китай е променил финала за своята си публика. Отново, оказва се, че няма по-подходящ цвят от розовия за мафиотски филм!

Култова реплика: „Three tomatoes are walking down the street: Papa Tomato, Mama Tomato, and Baby Tomato. Baby Tomato Starts Lagging Behind And Papa Tomato Gets Really Angry. Goes Back And Squishes Him And Says, ‘Catch Up“

Със сигурност най-известния филм на Тарантино – „Криминале“,

чието въздействие от излизането му през 1994 г.,

продължава да се отразява на всеки, който го гледа и днес. Черна комедия, в която се преплитат съдбите на двама наемни убийци, гангстери и боксьор. Може би най-великата сцена от филма остава тази на Мия Уолъс (Ума Търман) и Винсънт Вега (Джон Траволта),

които танцуват заедно в бара.

Именно тя е уловена в постера, а грамофонните плочи подчертават невероятната филмова атмосфера в този (и не само) филм на Тарантино.

Култова реплика „We’re gonna need a bigger boat“

Въпреки че повечето постери, вдъхновени от морския трилър „Челюсти“ на Стивън Спилбърг, се фокусират върху акулата,

тази сравнително спокойна плажна сцена

загатва за затишие преди бурята, а съчетано с винтидж стила на постера го прави попадение, което феновете на филма със сигурност ще оценят.

Култова реплика: “Come and play with us Danny”

Версията на Стенли Кубрик на „Сиянието“ по романа на Стивън Кинг и до днес ни кара да треперим от ужас,

въпреки че за първи път излиза на екран преди 42 години.

Артистичният и по нищо загатващ за трилър постер, поставя в центъра друга култова реплика – „All work and no play makes Jack a dull boy“. Тя е колкото напомняне за баланса между работата и забавлението, толкова и вдъхновение от ключова сцена във филма.

Актуално

Избрано за вас