София – момичето, което вбеси Евгени Минчев и очарова нас

София – момичето, което вбеси Евгени Минчев и очарова нас

Сподели

Наричат я „Виена“, „дъщерята на Михайлов“ и „бизнес проблем“, а тя е просто София. „София вкъщи“. Владинелла Кацарска е младата звезда, която бавно, но категорично изгрява на телевизионния небосклон с главна роля в новия сериал на bTV и Concept Studio. Продукция, в която най-популярното за телемани като нас лице е само Илияна Лазарова (помним я като бойна секретарка на Лилия Маравиля във „Връзки“, чиито ефирен дом преди години се смени два пъти заради казус с финансирането).

Но да се върнем на Владинелла.

За нея знаем само, че има „Икар“ за дебют и талант в пеенето, който трябва да спре да развива само под душа.

Музиката движи цялото същество на Владинелла. Вкарва я в НАТФИЗ почти на шега. Само след няколко месеца уроци в актьорска школа тя се явява на изпит и на първите два кръга театралните й етюди не правят никакво впечатление. На третия кръг се налага да запее и това решава съдбата й. Свири на пиано и на укулеле.

Когато не разбира нещо, но зад него стои вълнуваща мелодия, тя го изучава по най-трънливия начин. Заради любима песен се качва на ролкови кънки и чупи ръка при първото си спускане пред НДК.

Заради любима песен започва да учи и японски. Трябва да си преведе текста.

В Кацарска има един особен вид лекота и детски чар, които усмихват. Има и една симаптична уязвимост, присъща на смелите. На онази порода, която си гони искрата и не се страхува да пресече на червено по пътя.  Тя е от младото поколение родни актьори, чиито лица не ти казват „Нося клинична драма в ДНК-то си“. И това я прави ракета носител на действието в „София вкъщи“.

Плюс добрата сценарна работа и музиката на „Остава“ за разкош.

Поредицата стартира преди около месец, но ако не сте засичали епизод до момента, ето сюжета накратко.

„Брокерският екип“ на „София вкъщи“ (от ляво на дясно): Иван Тодоров, Илияна Лазарова, Даниел Русев, Георги Грозев. Снимка: bTV

София е израстнало във Виена момиче, което се прибира, за да потърси отчуждения си баща. За него знае само, че е собственик на фирма за недвижими имоти. И че за четвърт век от съзнателния й живот майка й никога не го е споменавала, а той не е търсил контакт с нея.

Оказва се, че баща й е от корпоративните акули в бранша и е изградил цяла империя.

За съжаление опитът на София да рестартират отношенията си е малко закъснял – Михайлов наскоро е починал, оставяйки й 50 % от бизнеса си. Това обърква плановете на Димитър (Иван Тодоров) и  Никола (Никола Парашкевов), които приживе са били централни нападатели в отбора на Михайлов. И нещо като синовете, които никога не е имал.

София отказва да стане милиардер за денонощие

и вместо да напусне заплетената ситуация, става брокер.

Решава, че ако никой във фирмата не знае коя е и започне от дъното на хранителната верига в бизнеса, ще опознае и баща си. От там възникват редица комични ситуации, първата и най-ярка от които с Евгени Минчев. Светската легенда играе себе си в ролята на клиент и е съвършен в артистично-саркастичната си канонада при оглед със София и менторът й Камелия (Илияна Лазарова).

Един неуместен въпрос за паркета, накарал Минчев да извади от речника си името на Цола Драгойчева,

и лошият избор на блуза при София прецакват сделката. А младата брокерка остава запомнена сред колегите като „момичето, което вбеси Евгени Минчев“.

Свилен от „Остава“, чиято музика звучи в „София вкъщи“, с мъжкия каст на сериала. Снимка: Concept Studio

Сериалът е супер приятен, откровено смешен, в него няма скърцаща театрална игра пред камера и сковани диалози. Перфектният избор за развлечение през летните вечери. Ефирната премиера е  понеделник и вторник от 21 ч, но епизодите могат да бъдат стриймвани в удобно за вас време и на btvplus.bg.

 

Фотокредит откриваща снимка: Concept Studio

Актуално

Избрано за вас