Брайън Кранстън иска да замени Холивуд за семеен уют във Франция

Брайън Кранстън иска да замени Холивуд за семеен уют във Франция

Сподели

След десетилетна кариера в Холивуд, Брайън Кранстън планира да се оттегли от актьорството през 2026 година, за да може да пие вино във френската си градина с любимата си жена.

67-годишният актьор разкрива тригодишния си план за оттегляне от киното в обширна статия за британския GQ.

Кранстън ще закрие продуцентската си компания, ще продаде половината си дял от компанията за мескал Dos Hombres и ще замине за нова страна заедно със съпругата си, актрисата Робин Диърдън – това е целта.

Франция е страна, която актьорът казва, че може да нарече свой дом поне за шест месеца.
Кранстън и Диърдън се женят през 1989 г. Преди това актьорът е бил женен за писателката Мики Мидълтън.
Звездата от „Breaking Bad“ призна, че иска да отделя повече време на съпругата си.

Мечтае за живот в някое малко село – като от „Красавицата и звяра“, където хората говорят на различен език.

„Мистър Уайт“ иска да се научи да готви, не като героя от популярния сериал по AMC, който „готвеше“ метамфетамин в каравана насред пустинята, иска да има време за книги и за градинарство.

„Искам да променя парадигмата още веднъж“.

„През последните 24 години Робин води живота си, държейки се за опашката ми. Като съпруга на знаменитост, трябваше да се върти и да адаптира живота си въз основа на моя. Тя има огромна полза от това, но ние сме неравнопоставени. Искам да изравня това. Тя го заслужава“, казва Кранстън.

Актьорът, който в продължение на години бяхме свикнали да виждаме в ролята на Хал от комедийния сериал „Малкълм“, е развълнуван от идеята да забави темпото.

Кадър от ситкома „Малкълм“, който в към днешна дата се върти в родния ефир.

„Искам да имам това преживяване“, споделя още той и добавя: „Искам да ходим на еднодневни екскурзии, да имаме огън в камината и да пием вино с нови приятели, а не да четем сценарии. Няма да е като: „О, ще прочета и ще видя какво ще правя“. Не, това е пауза. Няма да мисля за [работа]. Няма да приемам телефонни обаждания“.

Актьорът отбеляза, че със съпругата си ходят на терапия заедно още преди да се оженят. Двойката си каза „да“ преди 34 години, след като се срещат на снимките на епизод от сериала „Airwolf“ през 1989 г.

Сериалът „Опасно лош“ (Breaking Bad) му спечели не по-малко от шест награди „Еми“ и вдъхна такава преданост на почитателите, че актьорът все още има склад, пълен с оригинални фенски рисунки, и галерия с татуировки на Хайзенберг на телефона си.

През май актьорът бе във Франция за филмовия фестивал в Кан. 67-годишният Кранстън участва във филма на Уес Андерсън „Астероиден град“. След премиерата на Лазурния бряг, филмът излиза на екран на 16 юни. Ще го гледаме и в шпионския трилър „Аргил“, режисиран от Матю Вон.

Брайън Кранстън намекна, че е заинтересуван от участие в проекта за събиране на „Малкълм“, но отказа подробности. Според изданието актьорът е бил запознат с идеята от създателя на ситкома Линууд Бумър.

Кранстън каза, че е „любопитен за това семейство 20 години по-късно“.

За съжаление, Кранстън затвори възможността за каквото и да е бъдещо възраждане на „Breaking Bad“. Според него идеята за 15-годишно събиране е била обсъждана, но цялостното му усещане по въпроса е

„да не се опитваме да правим прекалено много“.

Юнският брой на списание GQ излиза с Кранстън на корицата.

Актуално

Избрано за вас