Професия „актьор“: Приемните изпити в НАТФИЗ като риалити шоу

Професия „актьор“: Приемните изпити в НАТФИЗ като риалити шоу

Сподели

Как протича кампанията по прием на студенти в НАТФИЗ? Отговорът идва от самите студенти и академичния риалити формат – „Изпитът“.

В продължение на 15 епизода – дело на завършващите тази година студенти от факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ, зрителят може да проследи

как протича подборът на бъдещите актьори, режисьори, драматурзи и професионалисти в сферата на киното и телевизията.

Новият риалити формат се реализира по случай 50-годишнината от създаването на факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ. „Сега“ припомня, че идеята идва, след като през 2022 г. премиерното риалити предаване на възпитаниците на Академията – „Класът“, показа за първи път изпитите за специалност „Актьорство за куклен театър“ и събра близо 300 000 гледания в YouTube и над 2 500 000 в TikTok.

Авторите на „Изпитът“ представят най-оригиналните, талантливи, цветни, забавни, неочаквани, ексцентрични и впечатляващи кандидати.

За по-малко от десет дни, премиерният епизод на „Изпитът“ има 16 хиляди гледания в  YouTube канал на НАТФИЗ.

В поредицата ще бъде показан техният път към успеха или провала по време на кандидатстудентската кампанията и срещите им с комисията от преподаватели, които им поставят интересни, а понякога доста провокативни задачи.

В първите два епизода са представени и първите изпити, включващи екстремни вокали, айкидо, създаване на сцена от филм за няколко минути, свирене, пеене, много смях и немалко сълзи. Сред кандидатстващите са родолюбец от Павликени, медик от София, атрактивен аниматор, тик-ток звездата Black Gogo и дори кандидат, чиято мечта е…да бъде скъсан.

В „страхопочитаемото“ жури са именити филмови авторитети

като режисьорите проф. Светослав Овчаров, проф. Дочо Боджаков, проф. Мартин Димитров (син на легендарния кинооператор Венец Димитров), доц. Елена Тренчева – декан на факултет „Екранни изкуства“, проф. Красимир Андонов (операторско майсторство), проф. Нина Алтъпърмакова (режисура на монтажа) и др.

Водещи на шоуто са Йоанн Стоев (с двойното „н“), който е студент в специалност „Филмов и тв дизайн“ и председател на студентския съвет в НАТФИЗ, и Калина Спасова, която изучава филмов и тв монтаж.

Младежите, участващи в риалитито, заснето през септември 2022 г., са реални кандидат-студенти, някои от тях – вече и студенти.

„Изпитът“ е съвместен проект на ректора на Академията проф. д-р Станислав Семерджиев и преподавателя по специалност „Риалити тв формати“ Николай Йорданов.

Всяка неделна вечер в официалния YouTube канал на НАТФИЗ ще бъде качвана нова серия.

Първите два епизода от студенсткото риалити вече набират сериозна популярност в YouTube. Ето ги:

Актуално

Избрано за вас