Ед Шийрън посрещна есента с нов албум

Фото кредит: TIM MOSENFELDER/WIREIMAGE

Ед Шийрън посрещна есента с нов албум

Фото кредит: TIM MOSENFELDER/WIREIMAGE
Сподели

Есента е тук и британският певец и автор на песни Ед Шийран настройва феновете си на вълната на променящите се листа и по-хладния въздух с новия си албум „Autumn Variations“. От днес той е на музикалния пазар, съобщават Асошиейтед прес и „Билборд“.

Шийран издава албума чрез собствената си компания „Gingerbread Man Records“.

Албумът се появява само няколко месеца след предишния му проект „Subtract“. Със заглавието „Autumn Variations“ певецът

загърбва поредицата си от издания,

кръстени на математически символи, започвайки от дебюта си „+“ (Plus) през 2011 г.

Дали с „Autumn Variations“ настъпва краят на една ера или Шийран поставя началото на нещо ново?

„Миналата есен установих, че с моите приятели преминаваме през толкова много промени в живота си. След горещината на лятото всичко или се успокояваше, или се подреждаше, или се разпадаше, или идваше на дневен ред, или се взривяваше“, каза Ед Шийран, обявявайки  албума.

„Когато в началото на миналата година преминах през труден период, писането на песни ми помогна да разбера чувствата си и да се примиря със случващото се, а когато научих за различните ситуации с моите приятели, написах песни, някои от тяхната гледна точка, други от моята, за да

уловя как те и аз гледаме

на света по това време. Имаше възходи като влюбване и нови приятелства и спадове като  разбити сърца, депресия, самота и объркване“, допълва певецът.

Шийран разказва, че баща му и брат му са го запознали с композитора Едуард Елгар и неговия албум „Enigma Variations“, който включва 14 композиции, вдъхновени от приятел, пише БТА.

„Именно това ме вдъхнови да направя албума“, споделя той.

„Когато записах „Subtract“ с Арън Деснър, веднага си допаднахме. Пишехме и записвахме без прекъсване и този албум се роди от това партньорство. Чувствам, че той е уловил усещането за есента толкова чудесно в звуците  и се надявам всички да го харесат толкова, колкото и аз“, казва още Ед Шийран.

Предишният албум „Subtract“ на Шийран, който излезе на музикалния пазар през май тази година, достигна до второто място в престижната музикална класация „Билборд 200“.

Фото кредит откриваща снимка: TIM MOSENFELDER/WIREIMAGE

Актуално

Избрано за вас