Холивудската звезда Гари Стреч и Деси Тенекеджиева водят актьорски мастърклас

Холивудската звезда Гари Стреч и Деси Тенекеджиева водят актьорски мастърклас

Сподели

Мастърклас ще съчетае уникалния подход и метод на работа на две силни личности и международно утвърдени актьори и продуценти като Гари Стреч и Деси Тенекеджиева. Звездата от блокбъстъра „Александър“ и родната актриса и продуцент, очакват сред студентите си не само професионалисти, но и дебютанти, съобщиха от Фондация “Стоян Камбарев” и екипа на Деси Тенекеджиева.

След като Деси Тенекеджиева кани Гари Стреч за една от водещите роли и като изпълнителен продуцент на очаквания им трилър THE WHEELS OF HEAVEN („Колело към Рая“), двамата дългогодишни близки приятели стават и бизнес партньори, припомнят организаторите на събитието, пише БТА.

„За мен беше истинско удоволствие да изберем младите и наистина впечатляващи актьори Елеонора Иванова и Димитър Николов да изиграят двете главни роли в нашия филм, режисиран от Бен Чарлз Едуардс. Те, заедно с

още цяла плеяда фантастични родни актьори,

застанаха рамо до рамо до Мики Рурк, Гари Стреч, Джеф Бел, като и аз имах удоволствието да си партнирам с тях. С Гари решихме да направим този наш първи Мастърклас точно в България, за да се запознаем с таланта и на други наши актьори, сред които със сигурност ще изберем поне един, който ще поканим в следващия ни филмов проект “,  споделя Деси Тенекеджиева.

„Нека се срещнем и работим на живо!“, е призивът на двете кино звезди. Гари Стреч и Деси Тенекеджиева вярват, че въпреки, че има различни световнопризнати и утвърдени методи за работа. Всеки артист би трябвало да бъде обучаван индивидуално, за да развие свой собствен подход и техника за изграждане на образа. Гари Стреч ще предаде своя богат опит, базиран на системата за обучение на Джанет Алханти. Той я среща когато е млад актьор в Лос Анджелис. Те се сприятеляват и Гари учи при нея повече от двадесет и пет години. Джанет Алханти е една от най-успешните и

уважавани преподавателки по актьорско майсторство

в историята на киното. Ученичка на легендарния Санфорд Мaйснер, тя тръгва по свой собствен път и леко изменя метода му. През годините нейни верни ученици стават някой от най-големите холивудски звезди. Сред тях са Сидни Поатие, Марлон Брандо, Бенисио дел Торо, Джош Бролин, Салма Хайек, Шон Пен и др.

Мастъркласът ще се проведе в рамките на три последователни уикенда през месец ноември. Датите са 11,12,18,19,25 и 26.11. от 10 ч. до 18 ч. в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, информират организаторите.

Задължително условие е кандидатът да владее английски език, поне говоримо. Таксата за участие е достъпна заради подкрепата на Министерството на културата, отбелязват организаторите. Фондация „Стоян Камбарев”

ще покрие таксата на четирима специално поканени млади актьори,

членове на Академия „Камбарев“, както и на още двама от избраните участници, които имат нужда от финансова подкрепа.

Поканени за участие са всички кандидати над 18 години, които се занимават професионално с кино, театър или някое друго сценично изкуство. „Ще бъдем любопитни да посрещнем и абсолютни дебютанти, тъй като вярваме, че за таланта няма възраст и граници и бихме били щастливи да откриваме и развиваме и нови таланти от други професии. Очакваме всички, за които животът и киното са страст!“, споделят Гари Стреч и Деси Тенекеджиева, които лично ще подберат участниците.

От всички участници ще бъде избран един, който ще бъде поканен да участва в някой от предстоящите международни филмови продукции на Black Sea Film и NOVA Film. Всеки има шанс да бъде забелязан за бъдещи роли. Kакто и да се запознае с водещия кастинг директор Мариана Станишева, гост лектор на курса.

Събитието се осъществява благодарение на официалната подкрепа на Министерството на културата на Република България и Столична Община , а официални партньори на мастъркласа са НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и Фондация „Стоян Камбарев”. 

Актуално

Избрано за вас