Vida Art Fest започва с кино под звездите и „Майка“ на Зорница София

Vida Art Fest започва с кино под звездите и „Майка“ на Зорница София

Сподели

С прожекция на филма „Майка“ ще завърши първия ден на Vida Art Festival (20 май, крепост Баба Вида). Разтърсващата човешка история на Зорница София с участието на Дария Симеонова е част от програмата „Кино под звездите“. Достъпът е с вход свободен.

Театрални и куклени постановки, цирково шоу, фокуси и работилница за хвърчила

са част от третото издание на фестивала.

В съботния ден публиката в крайдунавския град ще се забавлява с илюзиониста Юрий Захариев, който впечатли жури и публика с номера си с монети в предаването „България търси талант“. Мястото на срещата отново е крепостта Баба Вида.

Общински Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще зарадва всички почитатели на театралното изкуство с истинската, човешка комедия-протест „Няма да платим“ по Дарио Фо. Продукцията с режисьор Минчо Събев

същевременно забавлява, но и казва много истини за живота

и проблемите ни днес.

В неделя, 22 май, ще се играе кукленото представление „Дядо вади ряпа“ на театър „Мале-Мале“. Първият български вентролог Димитър Иванов – Капитана, и куклата му Бай Тъньо, ще са също във Видин със своето най-добро шоу, за да донесат смях и веселие за всички.

Само месец след официалната му премиера

организаторите са включили във фестивалната програма прожекция на българския филм-драма „Изкуството да падаш“ с режисьор Орлин Милчев-Атила и в главните роли Елена Замяркова, Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов.

По-рано през деня отново ще има творчески работилници за най-малките

През двата фестивални дни всички желаещи могат да разгледат арт базара на български производители.

Актуално

Избрано за вас