Увековечават Маколи Кълкин със звезда на Алеята на славата

Фото кредит: UPI

Увековечават Маколи Кълкин със звезда на Алеята на славата

Фото кредит: UPI
Сподели

Актьорът от любимия на поколения филм „Сам вкъщи“Маколи Кълкин, ще бъде удостоен със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Със събитието 43-годишният Маколи ще отбележи 40 години актьорска кариера.

Церемонията ще се проведе на 1 декември, а водещ ще бъде Стив Нисен – президент и главен изпълнителен директор на Холивудската търговска камара. Към него ще се присъединят и гост говорители –  Катрин О’Хара и Наташа Лион.

Катрин е позната като майката на героя на Маколи и в двата филма „Сам вкъщи“, докато Наташа беше негова партньорка в лентата от 2003 г. Party Monster.

Ана Мартинез, продуцент на Холивудската алея на славата, подчерта, че  „Маколи Кълкин е значима част от поп културата от десетилетия“. По думите ѝ той има обширна траектория на работа, а  „Сам вкъщи“ е един от най-обичаните празнични филми.

Звездата на Кълкин е в категорията Motion Pictures и е

2765-ата поред на знаменитата Алея.

Церемонията ще бъде излъчвана на живо на walkoffame.com

Той е най-известен с ролята си на Кевин Маккалистър в първите два филма от поредицата „Сам вкъщи“ през 1990 и 1992 г.

Първата поява на Кълкин на екран е в образа на внука на героя на Бърт Ланкастър в „Ракета Гибралтар“ от 1988 г. А през 1989 г. играе във филма  „Чичо Бък“.

Големият му пробив обаче идва през 1990 г., когато става част от актьорския състав на „Сам вкъщи“. За ролята си е

номиниран за Златен глобус за най-добър актьор.

Съвсем наскоро актьорът участва в American Horror Story: Double Feature през 2021 г.

Търговската камара на Холивуд администрира легендарната Алея на славата в Лос Анджелис. От десетилетия е горд домакин на церемониите по връчване на световноизвестните звезди. От 1960 г. насам милиони хора от цял свят са посетили тази културна забележителност.

Фото кредит: UPI

Актуално

Избрано за вас