Хореографът Неделя Ганчева заплита семейни „Връзки“ в „Топлоцентрала“

Хореографът Неделя Ганчева заплита семейни „Връзки“ в „Топлоцентрала“

Сподели

На 5-ти ноември и 3-ти декември от 19:00 ч. ценителите на танцовия театър в София ще имат за първи път възможността да се срещнат с камерното бижу „Връзки“.

Спектакълът е дело на дебютиращата хореографка Неделя Ганчева. Макар и дебютираща, тя с лекота и задълбоченост повежда младите изпълнители Благица Стоименова, Давид Крумов, Лора Недялкова и Радослав Радев в едно поетично пътешествие из дебрите на семейните обвързаности.

Неделя е завършила Театър на движението в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. След това учи една година в Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид (RESAD).

„Разглеждам семейството като свързаност и приемственост. Ядрото, към което неизбежно се връщаме и се опитваме да разберем, дори и да не приемаме. Като пъпна връв, която нямаме търпение да обтегнем, да скъсаме дори, но винаги имаме нуждата да знаем къде е била хвърлена и да сме сигурни, че в другия ѝ край някой винаги ще ни чака.”, споделя хореографката относно фокуса на спектакъла.

Заглавието „Връзки“ е част от репертоара на Държавен драматичен театър – Търговище. То попада в сезон 2022/2023 с тема „Семейството“, а изпълнителите са актьори от трупата на театъра. Те страстно се хвърлят в предизвикателството и успяват да изградят силно асоциативни образи с телата и присъствието си.

Така важната за всяко танцово представление музика е поверена на композитора Бояна Зарева. Тя ще може да бъде чута в Камерната сцена на ДТ – Търговище на 26 октомври. Както и в Зала 2 на Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ – София на посочените дати през ноември и декември.

Актуално

Избрано за вас